Partizan na skeneru B92.net: Izostao je šampionski gen – šta se čekalo sa Nathom?

U 167. "večitom" derbiju nije bilo golova, a ta nula više odgovara Crvenoj zvezdi koja je sačuvala dva boda prednosti na prvom mestu u odnosu na Partizan.

Izvor: SS

Subota, 16.04.2022.

20:15

Partizan na skeneru B92.net: Izostao je šampionski gen – šta se čekalo sa Nathom?
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Prvenstvena trka nije gotova, ostalo je još šest kola do kraja, ali iz ugla Partizana propuštena je velika prilika da se sve preokrene u njegovu korist.

Može se reći da je to promašio Nikola Terzić u prvom poluvremenu, ali bi u široj slici pre bio zaključak da ovaj tim Partizana možda i nema potreban šampionski gen.

Kada je poslednji put Partizan bio prvak, te 2017. godine, upravo je u prvom kolu plej-ofa razbijen najveći rival na njegovom stadionu i potom se to vratilo kroz poraz Zvezde na "krovu" i kasniju "duplu krunu".

Ovog puta Partizan to nije pokazao, i to je fakat, a u još široj priči bi moglo da se kaže da nijednom nije pobeđena Zvezda u tri meča, da je januarski prelazni rok odrađen očajno, da je pad ovog proleća više nego evidentan...

No, o tome nekom drugom prilikom ili na kraju sezone, a sada se osvrćemo na pojedinačan učinak Partizanovih igrača:

Golman i odbrana

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Nemanja Stevanović – Praktično je bio nezaposlen u većem delu susreta, a sve što je bilo do njega on je uradio na vrlo pristojan način.

Aleksandar Miljković – Mogu da ga ne vole navijači Partizana, ali on je napravio veliku razliku u odnosu na 166. "večiti" derbi. Na njegovoj strani Aleksandar Katai i Milan Rodić praktično su bili neprimetni, a oni su u nekoliko prethodnih susreta pravili razliku. Sa te strane njegov posao je odlično obavljen na ovom susretu, jer su verovatno njegovi zadaci bili usko vezani za pomenuti tandem Zvezde.

Nemanja Miletić – Upao je Miletić umesto Siniše Saničanina na mesto startnog štopera, prebacio Vujičića na levu poziciju i odigrao vrlo čvrsto i sigurno protiv istih onih napadača Zvezde koji su pre mesec i po dana potpuno razbili odbranu crno-belih. Stoga je njegovo ubacivanje od početka imalo rezona i dobilo potvrdu tokom svih 90 minuta.

Igor Vujačić – Crnogorski reprezentativac je popravio sliku u odnosu na prethodni duel i nije mu Ohi toliko bežao. Zapravo, Norvežanin nije bio ni senka igrača koji je bio strelac prvog gola u prošlom derbiju, pa se može reći da je zaslužio prelaznu ocenu.

Slobodan Urošević – U jednom od prvih napada je zaradio povredu, ali je stisnuo zube i sasvim korektno odigrao celih 45 minuta. Potom je između dva poluvremena ostao u svlačionici.

Vezni red

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Saša Zdjelar – U svaki derbi ulazi punog srca i bez ikakve kočnice. Tako je bilo i ovog popodneva, pa je mnogo puta obezbedio napad svom timu i generalno kontrolisao dešavanja na sredini terena. Zvezdin "vezni red" je bio ugušen i deo zasluga ide i njemu. Na kraju je završio u suzama, što dovoljno govori sa kolikom emocijom je igrao i ovog puta.

Marko Jevtović – Partizan jeste kontrolisao sredinu terena u prvom poluvremenu, što jeste zasluga igranja Jevtovića, ali to nije bio cilj Partizana, već jeste da se postigne gol. To se nije desilo i otuda nije najjasnije zbog čega je tako defanzivan vezni igrač odigrao ceo meč u kome je ekipi bilo nužno da bude sve ofanzivnija, kako je meč odmicao.

Miloš Jojić – Dobio je u ruke "ključeve organizacije" igre i još jednom se nije baš proslavio u tom segmentu. Jeste pretrčao dosta i presecao je linije dodavanja Zvezde iz poslednje linije, ali kada je bilo potrebno da odigra završni pas ka napadačima, tu je i ovog puta zakazao.

Napad

Foto: StarSport/Peða Milosavljeviæ
Kvinsi Menig – Najagilniji iz napadačkog dela Partizana. Zbog brzine koju poseduje je vrlo nezgodan za čuvanje, a u prvom delu je to najbolje pokazao kada je iskoristio neopreznost Sanoga i poslužio Terzića za kreiranje šanse utakmice.

Nikola Terzić – Dobio je priliku da startuje u derbiju, ali je nije iskoristio. Baš kao što nije situaciju u prvom poluvremenu kada je promašio prazan gol. Do tada nije bio loš, ali zbog toga jeste tragičar i to kvari utisak. Na njegovu žalost, pamtiće se samo taj promašaj koji bi mogao da ga obeleži.

Rikardo Gomeš – Pisali smo u najavi utakmice da je Partizan punih 10 "večitih" derbija bez gola iz igre bilo kog svog napadača. Sada je na 11, jer Rikardo Gomeš još jednom podbacio onda kada je bilo najvažnije. Aleksandar Dragović još jednom je demonstrirao klasu nad najboljim strelcem Superlige Srbije.

Izmene:

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Aleksandar Lutovac – Sada mirne duše može da kaže da je u Partizanu igrao na svim mogućim pozicijama. Ušao je prinudno na mesto levog beka i posao odradio sasvim korektno, iako mu ništa nije išlo "na nogu".

Lazar Marković – Dobio je kapiten Partizana priliku u poslednjih 20-ak minuta, ali ništa nije promenio kada je reč o zbivanjima na terenu. Iako ima "samo" 28 godina, daleko je od nekadašnjih kvaliteta koje je pokazivao kao mladić.

Bibars Natho (od 88. minuta) – Ako iznenađenje nije što Izraelac nije počeo utakmicu, onda definitivno jeste to što je u igru ušao tek u 88. minutu. U utakmici u kojoj Partizan mora da napada i juri rezultat ne uvesti najkreativnijeg igrača, koji potezom može da promeni tok meča, nije baš najjasnija odluka.

Trener

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Aleksandar Stanojević – Partizan jeste krenuo otresitije i konkretnije, nego u prethodnom derbiju, ali to je više bio produkt Zvezdine lošije igre, nego Partizanove dobre. Zvezda se "nudila" u prvom poluvremenu, a Stanojevićev tim to nije umeo da materijalizuje, iako je lako mogao kada je Terzić promašio prazan gol. Uhvatio se trener crno-belih tada za glavu jer je znao da takvu priliku do kraja neće imati. Možda bi je i imao da je ranije u igru ubacio Bibarsa Natha, jedinog pravog kreativca u ekipi, ali to se desilo tek u 88. minutu. Šta je razlog tome, voleli bismo da znamo. U poslednjih 20 minuta je Partizan morao da juri rezultat, a zapravo je bio inferiorniji, fizički i taktički. Zato je na kraju je Stanojević doživeo još jedan neuspeh u derbiju, koji je u trenutnoj situaciji ravan porazu.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: