Zvezda upala u klopku

Fudbaleri Crvene zvezde zakomplikovali su sebi sudbinu i sada je drama u F grupi Lige Evrope.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Petak, 05.11.2021.

09:15

Zvezda upala u klopku
foto: STARSPORT

Poraz od Mitjilenda (1:0), prvi u Beogradu nakon dve godine i Bajerna, došao je u jako lošem momentu.

Kada su Danci bili praktično otpisani, a izabranici Dejana Stankovića zicer da i sa bodom zakorače u osminu finala, ali ga nisu iskoristili.

Sve je krenulo nizbrdo od ranog crvenog kartona Miloša Degeneka, da bi noć za zaborav kompletirao autogol Gelora Kange, uz još jedno isključenje - Marka Gobeljića.

Tako crveno-beli više nisu toliko komforni, imaju sedam bodova, dva manje od Brage, Mitjilend je na pet i to u situaciji kada je "beogradskim elektrošokom" vraćen iz "mrtvih".

Zvezda zagrizla mamac

starsport
Ko je čitao najavu utakmice na ovim stranicama mogao je da vidi praktično dobar deo onoga na šta smo upozoravali u igri Mitjilenda.

Gosti iz Danske stigli su u prestonicu Srbije sa imperativom pobede, ali i kako smo predvideli - postavom na "čekalicu" i brzu kontru, sa trojicom štopera.

Postavili su klopku Danci i Zvezda je već u 12. minutu zagrizla mamac tako što je izašla visoko, a Degenek loše procenio let lopte i na kraju izabrao da ostavi na cedilu saigrače.

Čak i u tom uvodu videli smo nameru crveno-belih da preuzmu loptu i kontrolu meča, dajući puno prostora iza leđa odbrane, a to je kao nacrtano za Mitjilend.

Ne kažemo da je Zvezda krenula grlom u jagode, ali izgledalo je kao da nije imala pravi plan od isključenja kako da se izvuče iz situacije. Samo jedan šut u okvir gola i katastrofalan uticaj ofanzivne četvorke - Ivanić, Katai, Ben, Pavkov (koji je nešto i pokušavao), vodili su jedino ka - porazu.

A upravo smo njihov učinak apostrofirali kao ključni, ali su najbolji podbacili. Zašto i kako, to će morati da analizira stručni štab na čelu sa Stankovićem.

Stekao se utisak na stadionu “Rajko Mitić" da je Crvena zvezda samo nekim specijalom iz prekida mogla do gola, nikako iz igre, kao što je moglo da se desi da pogodi odlični Aleksandar Dragović.

Verovatno jedina svetla tača iz Zvezdinog tabora, uz možda golmana Milana Borjana…

Stanković bez rešenja

starsport
Trener Zvezde je ove, pa i prošle sezone, prezentovao nekoliko iznenađenja pre i u toku meča (čitaj Hofenhajm, Braga i Milan kao najbolji primeri), ali je protiv Mitjilenda pao na ispitu.

Teško ko može da objasni izmenu u 65. minutu, pri zaostatku, da štoper Radovan Pankov menja Aleksandra Kataija, pa i pored pomeranja u linijama sa Sekuom Sanogom i Mirkom Ivanićem.

Rišairo Živković, koliko god da je van ritma, sigurno je očekivao da u takvom konstelaciji dobije ranije priliku, verovatno i Lui Dioni, pa i Marko Lazetić i Filipo Falko koji nisu dobili ni minut.

Tom izmenom su i tribine "progovorile", kao i onom iza nje da Eraković menja Rodića, što je podsećalo na neka starija vremena naših istrošenih selektora.

Stankovićeva adekvatna reakcija je izostala, za razliku od ranijih utakmica kada je čitao u "mrvice" rivale, i dobar deo odgovornosti će uzeti na sebe.

Kao što je već i radio…

Ništa nije izgubljeno

Starsport/Pedja Milosavljevic
Crvena zvezda i dalje ima sve u svojim rukama, ali moraće da odsluškuje i druge rezultate, što nije radila do sada.

Za tri nedelje na "Marakanu" stiže otpisani i skrhkani Ludogorec kao "na tacni" da se pojede i možda otvore vrata nokaut faze Lige Evrope.

Kažemo možda jer čak i pored 10 bodova Crvena zvezda može da strepi, ukoliko Mitjilend savlada Bragu u Danskoj.

Tada bi pred poslednje bi sva tri tima bila u igri, s tim da bi prvak Srbije morao da preživi Bragu i pritisak u kamenolomu, a Mitjilend zavisio isključivo od sebe od Razgradu.

Priznaćete, zadatak kakav do juče crveno-beli nisu verovali da će biti realan, a sada je i to opcija.

Naravno, sve dileme može da reši baš Braga u Danskoj i upravo je taj meč skoro podjednako bitan kao onaj Zvezde sa Ludogorecom.

Koliko god se govorilo o krilatici "gledamo samo sebe"…

Misija jeste teška, ali je Zvezda pokazala u prošlosti da može da se izbori sa sličnim i izađe kao pobednik.

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: