Zvezda na skeneru B92.net: Samoubistvo

Crvena zvezda je posle skoro dve godine pala na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 04.11.2021.

23:05

Zvezda na skeneru B92.net: Samoubistvo
FOTO: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Čitav plen iz Beograda odneo je danski Mitjilend pobedom 1:0 u meču u kome su timu Dejana Stanković već u uvodu krenula kola nizbrdo bez kočnice. Isključenje Miloša Degeneka i na kraju nespretni autogol Gelora Kange poništili su prvu meč loptu za proleće u Ligi Evrope, poput samoubistva.

Slaba partija ključnih ofanzivnih igrača, loša priprema ključne utakmice su razlog prvog poraza Zvezde na svom terenu još od minhenskog Bajerna.

Kao i uvek, analizirali smo pojedinačan učinak svih fudbalera Crvene zvezde.

Golman i odbrana

Foto: StarSport
Milan Borjan – Sve što je bilo do njega je odbranio. Nekoliko opasnih udaraca, pametno je rezonovao boksovanjem ne želeći da rizikuje... Kod gola ništa nije mogao, bacio se u stranu koju je gađao Evander i verovatno bi je stigao da se Kanga nije podmetnuo...

Marko Gobeljić – Konstantno ga je mučio Pione Sisto. Činjenica je da je teško čuvati bivšeg igrača Selte i po suvom, a kamoli vlažnom terenu, ali je danski reprezentativac radio šta je hteo. Puno mu je i prostora davao Gobeljić i zato slaba ocena za njega. Primoran da napravi prekršaj u opasnoj zoni pre slobodnjaka odluke, više na dušu to ide Rodiću. Na kraju i isključen zbog prigovora, što ne sme da se dešava...

Aleksandar Dragović – Najbolji Zvezdin pojedinac Zvezde večeras. Krpio je sve moguće greške saigrača, spasao dva gola klizećim startovima kakve je nekad pravio Paolo Maldini, ali ni on nije svemoguć. Lanac grešaka nije uspeo da ispravi kod gola. Na kraju zamalo da bude heroj kada je lopta posle njegovog udarca prohujala pored stative.

Miloš Degenek – Već u 12. minutu zaradio je crveni karton. Loše se pozicionirao, loše procenio let duge lopte i na kraju rukama oborio hitrog Isaksona, koji je osetio da će Zvezdin štoper da kiksne. Košmar Degeneka, uz neizbežno sećanje na potez Sava Pavićevića protiv Kairata.

Milan Rodić (do 83. minuta) – Igrao je solidno sve do kobnog 56. minuta kada je prodao loptu, pukla je kontra i Gobeljić je morao da reaguje. Sve pre i posle toga nije bitno, trenutak odluke je njegov pečat. Danci su rado prihvatili njegov poklon...

Vezni red i napad

Foto: StarSport
Seku Sanogo – U vezi je počeo meč, ali je po izlasku Degeneka premešten u srce odbrane. Bio je na svom nivou, pouzdan, miran i korektno odradio posao. Finiš je dočekao kao vezista, ali nije bio od velike koristi u tim trenucima zbog defanzivnih karakteristika.

Gelor Kanga (do 74. minuta) – Uz Degeneka tragičar. Neshvatljivo je bilo njegovo postavljanje kod slobodnog udarca, ali i reakcija glavom kada je promenio smer lopti i poslao je u sopstvenu mrežu. Imao je veliku želju, ali i grešio, gubio lopte i rizikovao u opasnim zonama. Gabonac je takav – ili među najboljima ili najslabijima. Na Zvezdinu žalost je ovo drugo i to se odmah oseti na semaforu.

Mirko Ivanić – Nevidljiv. Uostalom, kao i skoro pa kompletna navala Zvezde. Ništa stvorio, ništa iskreirao, jednostavno se nije snašao po kiši. Bez ikakve podrške saigračima, praktično je samo gledao mučenje.

Aleksandar Katai (do 65. minuta) – Loša partija, ništa popularnom Magiku nije polazilo za nogom. Klizav teren je trebalo da bude prednost za takvog driblera, ali kao da su mu takvi uslovi bili protiv njega. Bez Ivanića i Kataija, jedini logičan epilog je poraz Crvene zvezde.

El Fardu Ben (do 75. minuta) – Katastrofalan. Već neko je Ben u velikom padu forme, pa ostaje veliko pitanje da li može i dalje da ima uticaj na rezultate crveno–belih. Ovako trom i spor bio je lak zalogaj za znatno spremnije Dance. Jeste Ben daleko od zenita, ali je ovo nagli pad...

Milan Pavkov – Borio se, bio ceo meč u sendviču štopera Mitjilenda, dobio i dosta duela, ali bez prave podrške. Slabo je i lopti imao, činjenica je da je najviše ispaštao zbog crvenog kartona Degeneka. Nijednom nije zapretio...

Izmene i trener

Foto: StarSport
Radovan Pankov (od 65. minuta) – Glavom mogao do izjednačenja, ali je loše zahvatio loptu. Ušao umesto Kataija, što je mnoge iznenadili na stadionu... Rišairo Živković (od 75. minuta) – Nikakav uticaj na bilo kakvu promenu.

Strahinja Eraković (od 83. minuta) – Premalo na terenu.

Lui Dioni (od 83. minuta) – Premalo na terenu.

Trener Dejan Stanković – Odgovornost za poraz mora da ponese trener Zvezde, posebno zbog nekoliko taktičkih odluka. Jasno je da je nelagodna situacija sa desetoricom u ranoj fazi meča, ali izmene i potezi koje je vukao u trenutku zaostatka su, blago rečeno, čudni. Defanzivac Pankov da menja Kataija u minusu?! Kakve god da su zamisli bile možda najbolje govori žagor tribina... Nije se snašao na novonastalu situaciju, bez bilo kakvog trzaja da bilo šta promeni. Pao je na ispitu!

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: