Nova vest
Rukomet

Subota, 18.06.2022.

08:57

Počinje Fajnal-for Lige šampiona – tu su i Srbi

"Lankses arena" u Kelnu će biti domaćin finalnog turnira Lige šampiona za rukometaše koji će biti održan u subotu i nedelju.

Izvor:

Autor:

Počinje Fajnal-for Lige šampiona – tu su i Srbi

Vesprem i Kjelce, odnosno Kil i Barselona se bore za željeni trofej, dok je primetan izostanak PSŽ-a kome se novac i veliki broj zvezda u timu nisu isplatili.

Kada je u pitanju prvi par, oni su ove sezone već odigrali dva meča u grupnoj fazi. U Poljskoj je bilo 32:29, a u Mađarskoj 35:33, dakle oba puta je pobedila domaća ekipa. Dva tima su igrala i u finalu Lige šampiona 2016. godine u kom je slavila poljska ekipa.

Srpska javnost će navijati za Vesprem čiji je trener Momir Ilić, na golu je Vladimir Cupara, a glavna uzdanica tima je Petar Nenadić koji je izabran u idealnu postavu Lige šampiona. Ukoliko sve bude kako treba, mađarski predstavnik bi mogao da postane tek drugi iz te zemlje koji je osvojio Ligu šampiona nakon Honveda 1982. godine.

Upravo ekipa sa kojom je Momir Ilić dva puta osvojio ovo takmičenje (Kil) izlazi na megdan rekorderu po broju trofeja u istom (10), ekipi Barselone. To je ujedno i susret dva poslednja evropska šampiona.

Istorija je na strani nemačke ekipe koja je oba puta savladala Barselonu na Fajnal-four, ali će u ovom navratu biti slabiji za najboljeg pivotmena Hendrika Pekelera. Tu je zato član idealnog tima golman Niklas Landin. Na drugoj strani, Antonio Karlos Oretaga nema ozbiljnijih kadrovskih problema.

Pored pomenutih srpskih predstavnika iz Vesprema, našu zemlju će predstavljati i sudijski par Nenad Nikolić i Dušan Stojković. Oni će deliti pravdu upravo na meču Kila i Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve