Nova vest
Rukomet

Nedelja, 23.01.2022.

11:10

Džomba kritikuje: Hrvatska gubi ugled, žrtvovan je rezultat

Mirza Džomba, bivši reprezentativac Hrvatske, analizirao je učinak izabranika Hrvoja Horvata na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Džomba kritikuje: Hrvatska gubi ugled, žrtvovan je rezultat
Foto: Profimedia

Porazom od Danske u subotu (27:25), "kauboji" su izgubili sve šanse da se plasiraju u polufinale i da se bore za medalje.

Džomba, koji je za Hrvatsku odigrao 185 utakmica i postigao 719 golova, izneo je utisak od dosadašnjkem toku turnira.

"Ukupan utisak sa rezultatske strane je loš, ali je bilo tu i dobrih stvari. Dobili smo nekoliko novih, mladih igrača, to je pozitivna stvar. Vidim da su mnogi pričali kako je prvenstvo neregularno, da se nije smelo igrati. S tim se ne slažem. Oduševljen sam nivoom rukometa nekih ekipa, u prvom redu tu mislim da Dansku, Island i Holandiju. Januar je mesec rukometa i neka se igra. A igra se odlično. Nikad nisam video tako pogubljene i razbijene Francuze kao protiv Islanda. Ljudi su ih razbili. Na licima im se video očaj, šok. Nikad nešto slično nisam video kod Francuza", kaže Džomba.

Kada je reč o Hrvatskoj, smatra da je došlo do pada kvaliteta.

"Moramo da budemo realni i da shvatimo da nismo više na tom nivou, posebno ne u pvom sastavu. E sad, postavlja se pitanje koji je cilj i strategija ove reprezentacije i tog što je Horvat pokušao na Euro. Podmlađivanje je logičan sledm, ali se ne sme odraditi stihijski, već mora da postiji jasan balans između rezultata i građenja ekipe za budućnost. Rezultat se nikada ne sme žrtvovati. Na taj način gubimo renome, pada nam ugled i među sudijama, rušimo nešto što smo godinama teško sticali. Nismo više reprezentacija koja na svakom turniru pretenduje na zlato", rekao je Džomba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve