Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 11.10.2021.

18:05

RK Novi Pazar: Predložićemo našem Upravnom odboru istupanje iz lige

Član Upravnog odbora rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je da će klupskom rukovodstvu predložiti istupanje iz Arkus lige Srbije.

Izvor: Beta

Autor:Beta

RK Novi Pazar: Predložićemo našem Upravnom odboru istupanje iz lige
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Memić kaže da je tokom utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu "na nacionalnoj osnovi vređan je ceo jedan narod" i dodaje da će zbog toga danas pisanim putem podneti ostavke na funkcije u upravnim odborima Arkus lige i Rukometnog saveza centralne Srbije.

"Ne možemo da ćutimo. Mnogima ćemo olakšati da se ove stvari više ne dešavaju", dodao je Memić.

On je naveo da je tri dana pre utakmice upozorio direktora lige da Novopazarci neće tolerisati skandiranja na nacionalnoj i verskoj osnovi izrazivši očekivanje da do njih neće doći.

Memić je ocenio da je uspostavljen sistem u kojem ljudi žmure kada se neprijatnosti dešavaju Novopazarcima, a da bi potpuno drugačija reakcija usledila ako bi se nešto slično desilo na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

Kako kaže, "sada će da se digne prašina samo zbog toga što smo reagovali". "Kako sada mi da organizujemo utakmicu u Novom Pazaru, da opet mi budemo krivci i ti koji su nekom nešto napravili. Svi ćute jer ih je strah", dodao je on.

Predsednik pazarskog kluba Mujo Šaćirović rekao je da je standard dvostrukih aršina poslednjih godina sve aktuelniji.

Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić osvrnuo se na komentare sa društvenih mreža, gde mu se zamera što nije prekinuo utakmicu u Beogradu.

"Moraju bolje da pogledaju. U 39. ili 40. minutu prekinuo sam meč, više nije moglo da se izdrži. Želeli smo da ne dođe do većih nereda, da publika ne siđe na teren. Reagovao sam kod delegata, nije me ni pogledao. Da sam ušao i izveo ekipu bili smo žestoko kažnjeni svi. Nisam imao drugi način, jedino što sam mogao da je da pozovem tajm-aut i da ih tako povučem s terena. U zapisniku je zavedeno da je delegat prekinuo utakmicu, što nije tačno", naveo je trener Pazaraca.

Crvena zvezda je u beogradskim Šumicama u četvrom kolu A grupe Arkus lige pobedila Novi Pazar sa 33:24.

Rukometni klub Crvena zvezda odbacio je navode da su članovi Novog Pazara tokom čitave utakmice bili vređani, naveo da je uradio sve kako bi organizovao utakmicu na pravi način, kao i da nijedan član gostujećeg kluba nije bio ugrožen.

Zvezda je izrazila žaljenje zbog situacije, ali je navela da niko nigde ne može da utiče na skandiranje navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve