Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

20:10

Henman: Novak je u misiji; Vilander: U formi je

Novak Đoković je apsolutno pokazao da je spreman za drugu nedelju turnira na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Henman: Novak je u misiji; Vilander: U formi je
Foto: Profimedia

Posle pobede u tri seta protiv Huana Pabla Variljasa, Tim Henman je u analizi Novakovg izdanja na Eurosportu, rekao da je bio impresioniran.

"Ako ste ga analizirali, on stvarno pokušava da igra najbolje što može, daje sve od sebe na svakom turniru, ali na grend slemu je to drugačije. I kada ga čujete kako kaže da je ovo u poslednjih sedam osam dana najbolje kako se oseća, još od Melburna, to je prava izjava. Ne mislim da to kaže tek tako, to čini da bi svi koji su ostali u žrebu to čuli, da bi postali svesni toga. On je na misiji", kaže Henman.

Britanac veruje da je Đoković baš tamo gde želi da bude u ovom trenutku što se igre i forme tiče.

"Bilo mi je zanimljivo pitanje Matsa Vilandera o tome kako se oseća fizički. Kada je rekao, 'da, tu sam da stvaram istoriju'. Istovremeno, da ne želi da razmišlja predaleko jer zna da mora da ide korak po korak. U apsolutno idealnoj poziciji je sada", kaže Henman.

Pričao je i o Novakovom servisu.

"Stvarno mu je servis konstantan. Nikad nije bio od onih koji će imati masivan broj asova, ali mu je servis u poslednjih pet godina jedan od udaraca koji su najviše napredovali. Dobro pogađa uglove i onda je spreman da diktira tempo tim drugim udarcem. Mnogo je agresivniji, više je u terenu, otuda ima veću moć na servisu. Ako analizirate sve, igra izuzetno dobro. Ima 80 odsto ubačenog prvog servisa? To je neverovatno dobro. Biće mu to potrebano ako želi da nastavi ovako do kraja turnira", zaključio je nekada četvrti igrač sveta.

Mats Vilander, koji je Novaka intervjuisao kratko na terenu, takođe je impresioniran.

"On je u dobrom duhu, raspoložen, u formi. Zato me je zanimalo kako se oseća jer je sve izgledalo neverovatno dobro. Rekao je da je ranije bilo dosta tih sitnih povreda, ali sada nema velikih problema, ne brine se zbog fizičkih stvari. Emotivno? To nisam ni pokušao, jer ne bih razumeo. Kako je moguće da dođeš i igraš iz dana u dan na ovom nivou, to je apsolutno neverovatno. Ne bih ni da ga pitam o tome", poručio je Šveđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve