Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

18:20

Đoković: Nisam to rekao

Srpski teniser Novak Đoković govori na konferenciji za medije posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: Nisam to rekao
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Dvostruki osvajač ovog turnira je savladao Huana Pabla Variljasa sa 6:3, 6:2, 6:2 posle jednog časa i 57 minuta.

Novak je 17. put među osam najboljih u Parizu, što je rekord.

"Ponosan sam. Moje misli su usmerene na naredni meč, Hačanova. Jedan od ciljeva je da ostanem mentalno na kursu. Lepo sam se osećao, dobro sam igrao. Okrećemo se sledećem meču", rekao je Đoković.

Upitan je i o u publici sa kojom je imao turbulentan odnos u prethodnim rundama.

"Nisam rekao da publika pokazuje nepoštovanje prošli put. Većina je dobra, pruža podršku, ali da ima individualaca koji prave probleme. Nisam rekao da je publika u globalu pokazala nepoštovanje. Dala mi je podršku i protiv Variljasa, osetio sam se lepo, zahvalio sam im se prilikom intervjua na terenu".


Upitan je i o Nadalu, koji je imao operaciju.

"Bio mu je rođendan, objavio je da se operisao. Ja sam u karijeri imao samo jednu operaciju, lakta i znam koliko je teško vratiti se. Ponekad je to neophodno, ali je nešto što ne želite. Kod njega se to dešavalo češće, ne znam koliko je ozbiljna povreda, ako je bio na operacionom stolu znači da nije bilo drugog rešenja. Nadam se da će se brzo opraviti i da ćemo ga gledati sledeće sezone. Važan je za tenis, jedna od najvećih legendi, želimo da ga vidimo. Najavio je poslednju sezonu u karijeri."

Novak se obraćao na terenu na francuskom, a nakon pobede je napisao "Allez".

"Obično sebe ohrabrujem na srpskom. Rekao bih da je to način poštovanja, kada dođeš u neku zemlju da probaš da pričaš na tom jeziku, tak ose približiš ljudima, onda oni pokažu veće poštovanje. Uvek su me jezici privlačili, od malih nogu. Trenirao sam u Nemačkoj, tamo sam učio nemački i engleski, pa italijanski, francuski i španski su mi okej. Što više jezika znaš, onda dobijaš više poštovanja. Kada pokažete trud, onda ljudi to znaju da cene."

Kaže da je zadovoljan trenutnom formom.

"Jesam, defiinitivno mogu reći. Igrački, fizički ementalno sam se osećao danas. Možda sam odigrao najbolji tenis ne samo na ovom turniru već na celoj sezoni na šljaci. Stvari se polako slažu, taj idealni mozaik. Ovde je cilj dostići vrhunac, igrački. Da li sam dostigao? Još ne, ali sam na dobrom putu. Današnji meč je bio idelan. Dobro je imati kraći meč u tri komforna seta. Okrećemo se četvrtfinalu. Nadam se da će forma ići uzlaznom putanjom. Izazovi će biti sve veći i veći. Spreman sam, dobro se osećam. Raduje me što imam dan između. Imam dovoljno vremena da se spremi.

Ovog vikenda u Parizu sa Novakom su bila i njegova deca.

"Daju mi mira i spokoja, to je najbitnije. Ja sam tim osobe koji se brzo uzbudi. Sva halabuka oko turnira, očekivanja, želje, ciljevi. Čovek oseća tenziju, koja je pokretač, ali linija je tanka. Može da te prebaci u stanje anksioznosti, nervoze. Njihovo prisustvo mi daje mir, skreće mi misli sa tenisa. Daje mi balans, ravnotežu. Moraju sutra da idu zbog škole. Plan je da se vrate, ako doguram do finala. Stefan je od jutros bio sa mnom. Želeo je čitavu rutinu da prođe sa mnom. Sve je hteo da bude tu. Prijalo mi je i prija mi prisustvo. Oni su moji anđeli i van terena i na njemu mi pomažu dosta. "


O Hačanovu.

"Hačanov i ja smo igrali dosta puta. Ovde smo igrali pre par godina. Poznajem njegovu igru dosta dobro. Konzistentan je, nema uspona i padova. Znaš kako će da odigra. jasna mi je njegova igra. Naravno, to je četvrtfinale Grend slema, motivacija je tu prisutna. Neće imati puno toga da izgubi. Verovatno će se truditi da odigra meč života. Jedan je od retkih koji je u poslednja tri GS ušao u drugu nedelju turnira. Imao je težak meč sa Sonegom, to je prelomio. Psihički je stabilan. Neće se iznenaditi ovom velikom prilikom. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve