Federer čestitao Nadalu, a Đoković?

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da mu je Rodžer Federer poslao poruku i čestitao na osvojenom trofeju na Rolan Garosu i rekordnoj 22. Grend slem tituli.

Izvor: Beta

Utorak, 07.06.2022.

17:12

Federer čestitao Nadalu, a Đoković?
Foto: Profimedia/Roger Parker/Alamy Live News

Nadal je u nedelju popodne u finalu Rolan Garosa u Parizu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0 i osvojio rekordnu 14. titulu na tom turniru i 22. Grend slem titulu u karijeri.

Španac je rekorder po broju grend slem trofeja, ispred srpskog tenisera Novaka Đokovića i Švajcarca Rodžera Federera, koji imaju po 20.

Kako je preneo Jurosport, bilo je primetno posle finala da ni Đoković ni Federer nisu putem društvenih mreža čestitali Nadalu veliki uspeh, ali izgleda da je Federer to učinio privatno.

"Sa Rodžerom imamo dobar odnos i poseban osećaj. Posle pobede mi je napisao poruku i čestitao mi je", rekao je Nadal za Skaj Italija.

Nadal se muči sa hroničnom povredom stopala, a turnir u Parizu igrao je pod injekcijama. On je rekao da će nastaviti da igra i da se nada da će biti spreman za Vimbldon.

"Svašta može da se dogodi. Jasno je da je Novak u najboljoj poziciji da dostigne moj rekord pošto nema fizičkih problema i igra na spektakularnom nivou. Federer je dugo van terena, od njega uvek možete očekivati nešto spektakularno, ali svi znamo koliko je teško vratiti se, još više u 40. godini. Videćemo šta će se dogoditi",
rekao je Nadal za sajt ATP.

"Kao što sam uvek govorio, nije me zanimalo ni kada smo bili izjednačeni i ne zanima me ni sada kada imam dva trofeja više. Samo želim da nastavim da se takmičim", dodao je 36-godišnji Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: