Rolan Garos ostvario rekordan prihod

Predsednik teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da je ovogodišnji pariski Grend slem turnir Rolan Garos imao rekordni prihod od 300 miliona evra.

Izvor: B92

Nedelja, 05.06.2022.

16:28

Rolan Garos ostvario rekordan prihod
Foto: Profimedia

Moreton je naveo da je poslednji Rolan Garos pre korona virusa 2019. sa punim kapacitetom gledališta, imao prihod od 262 miliona.

Prethodne dve godine zbog antikovid mera bio je redukovan broj gledalaca na mečevima.

Ipak, ove godine, Rolan Garos beleži rekordnu posetu.

Ameli Morezmo i Žil Moreton su objavili da je poseta 2019. godine bila 519.000, a da je ove godine brojka stigla do 613.500 posetilaca.

Organizatori Rolan Garosa naveli su da će potpuni izveštaj o ovogodišnjem turniru biti uskoro objavljen.

Moreton je pohvalio rad direktorke turnira Ameli Morezmo, koja od ove godine nadgleda organizaciju.

Morezmo je rekla da je iznenađena "oštrim komentarima" koji su joj upućeni posle njene izjave da su mečevi tenisera atraktivniji od mečeva teniserki. Ona je tu izjavu dala u sredu, na pitanje zbog čega su devet od 10 mečeva u udarnom večernjem terminu igrali muškarci.

Morezmo se izvinila zbog te izjave, prvo je rekla da je izvučena iz konteksta, a danas je rekla da se radilo "o njenoj nespretnosti".

Drugi grend slem u sezoni završio se trijumfom Španca Rafaela Nadala, koji je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda, 6:3, 6:3, 6:0.

Trofej u ženskoj konkurenciji osvojila je prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: