Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2022.

13:45

B92.net na Rolan Garosu – pomama za peškirima i palačinkama FOTO

Drugi ponedeljak na Rolan Garosu doneo je novinarima i neke pogodnosti – popuste u zvaničnom butiku.

Izvor: MT

Autor: MT

B92.net na Rolan Garosu – pomama za peškirima i palačinkama FOTO

To je bio povod da istražimo koliko šta košta i, možda, iskoristimo 20 odsto popusta na sve artikle.

Mada, kada vidimo koliko je sve skupo, dobro ćemo da razmislimo.

Starije kolege kažu ostali Grend slemovi više daruju, kako za ovakve stvari, tako i za hranu u restoranu.

Rolan Garos na primer svakom novinaru uplati 12 evra dnevno, dok je Vimbldon široke ruke, daje skoro tri puta više u menzi, kao i veće popuste u zvaničnim prodavnicama.

Butik ima širok asortiman, od odeće i obuće, suvenira, pa do parfema i kofera, koje nemaju ništa zajedničko sa tenisom, zbog kojeg smo ovde.

Uglavnom najveće interesovanje vlada za peškire, koje dobijaju i sami igrači. Koliko su važni, govori i to da se čak i vrhunski teniseri retko odriču njih po završetku mečeva.

Oni obični koštaju 45, a za plažu 65 evra. U suštini, najjeftinije su loptice (četiri) za koje je potrebno izdvojiti devet evra. Vibra-stop za reket, sa slikom Ajfelovog tornja, šest evra košta, dok se znojnice za ruku mogu naći za osam.

Interesantne su i šolje. One manje koštaju 18, a flašice za vodu 19 evra. Poster sa logom Rolan Garosa iznosi 10, pernica za olovke su 15, tri zaštitne maske su 20, a kišobrani 45 evra.

Ima i šešira. Oni obični su oko 40 evra, dok najskuplji, Lakost, idu čak i do 140 evra.

Kada je reč o odeći, za obične majice je potrebno izdvojiti između 30 i 70, a za polo između 60 i 120 evra.

Gornji deo trenerke košta između 100 i 180 evra, duksa nema ispod 50, kaiša ispod 55, a šortsa ispod 60 evra.

Ako gledamo teniske stvari – reketi idu, od onih mini koji koštaju 25, do profesionalnih za koje treba dati čak 270 evra.

Kada govorimo o raznim vrstama torbi – "kese" za patike koštaju 15, rančevi od 40 do 60, a torbe za rekete više od 100 evra.

Nakon šopinga, ako se ogladni i hoćete negde da sednete da nešto popijete i pojedete, stvari stoje ovako.

Kafa je pet, sendviči nešto malo više, sladoled od pet do sedam, pivo sedam, a čuvene palačinke, za koje se tokom čitavog dana prave redovi, koštaju 4,5 evra. Za nešto konkretnije, potrebno je izdvojiti minimum desetak evra.

Dobro, generalno svuda gde odete, na svakom stadionu, kompleksu, zvaničnoj prodavnici, stvari su skuplje nego u "spoljnom" svetu.

Mada, koliko sam mogao da primetim, Pariz je bar duplo skuplji od Beograda i u običnim prodavnicama po gradu – od hrane i pića, pa do cigareta, koje ne možete naći za manje od 10 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve