Ponedeljak, 06.06.2022.

08:26

Đoković i dalje prvi, ali rekord neće oboriti

Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 373. sedmicu na vrhu svetske rang liste, ali već od sledeće nedelje više neće biti na čelu ATP liste.

Izvor: SS

Ðokoviæ i dalje prvi, ali rekord neæe oboriti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Doslednost

pre 1 godinu

Ako je neophodno da se obori rekord Štefi Graf po broju nedelja na No 1 - onda je isto tako neophodno i da se obori rekord Margaret Kort od 24 GS. Molim lepo...

sempervivum

pre 1 godinu

Да се разумемо, Федерер је после 35 године освојио још три ГС. Дакле, ако Новак буде тренирао и имао воље за тенисом он може да освоји још бар толико ГС-ова.
Оно што забрињава је то што Новак сада све мање тренира...

Pera

pre 1 godinu

Steta sto Nole i Stefi nisu slicnih godina, pa da lepo odigraju mec i vide ko je stvarno bolji...ovako mozemo samo da nagadjamo 🤣🤣🤣

vremeplov

pre 1 godinu

Novinar: Zašto ste prekinuli saradnju sa Vajdom?
Djokovic: Umorio se Vajda, nakon svih ovih godina više ne može da putuje

I onda prvi Grand Slam nakon te izjave Vajda sedi kao trener A. Molcana.

Da li on ikada govori istinu? :(

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Odavno je on oborio rekord Federera i ostavio ga u prasini. Ispred je samo 63 nedelje. A Stefica, ona je u zenskoj konkurenciji i ne vidim sta tu ima da se poredi. Neka zena ima svoj rekord, zasluzila je.

Pa i u zenskoj konkurenciji je rekord po broju GS 24, koliko pratim, a pratim. Nesto ne vidim da se to pominje u kontekstu sa Nadalom. Zalosno je u Srbiji unisavati svog zemljaka, naseg mladica.

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Rekord je odavno oborio, još posle 311. nedelje. Stavljati ženski tenis u istu ravan čak i po tome je zaista neozbiljno.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Novak je daleko ispred svih muskaraca po broju nedelja i to je to a meriti zene i muskarce je kao zbrajati babe i zabe.
Ako Nole uspe da umzme Vimbldon onda cemo cekati sta ce biti sa koronom i da li ce moci da igra na US openu nevakcinisan a takodje i pored toga da li ce moci na AO zbog vakcine i deportacije.
Tako da je mnogo nepoznatih a preporucio bih mu da pribavi potvrdu o vakcinaciji a samo je pitanje sta ce ako mu stave citac cipa na ruku pa vide da ga nema ili iskljuce ga na OFF a on i dalje pobedjuje.

Bob

pre 1 godinu

Napišite tekst na ovu temu obavezno iduće godine u ovo doba, pa da vidimo kakva je situacija :-)
(Gloria, 06. jun 2022 09:40)

Nolo osvaja ove godine RG bez izgubljenog seta!
Xo xo xo!

No name

pre 1 godinu

Dok drugi rade i treniraju, on se bavi alternativnim budalaštinama, napuštanjem svih koji ga slepo ne slušaju (Vajda), premalo trenira (nema više njegove fizičke superiornosti, a što povlači i mentalnu - jedva završava dobijene setove). Sam sebe je doveo u poziciju u kojoj jeste. Ne verujem da će se vratiti.

BB

pre 1 godinu

Sledece godine AO ako uzme vratice se na prvo mesto. Nece ovi ostali napraviti veci razliku poena od 1000-1500, jos pored toga ne brani nista ni od master turnira na betonu, cak i RG malo brani, tako da Boze zdravlja gledamo mi njega jos na 1. mestu.

Slon

pre 1 godinu

Ako Novak osvoji Wimbledon da li će i pokraj te titule stajati zvezdica kao što je nolomani kače za Rafin AO, pošto na W nema ruske braće?

sergio

pre 1 godinu

Rekord je oboren za više od 60 nedelja, ili više od godinu dana. Ovo sa poređenjem sa ženskom konkurencijom zaista je bespredmetno, da ne upotrebim možda neki politički nekorektni termin. Kad je Džemperko bio prvi po broju nedelja nešto se nije pominjala i ta famozna 377 nedelja.

Liberty

pre 1 godinu

Koga briga za rekorde i što nije najbolji svih vremena? Jedino bitno je to da se nije vakcinisao i da je to njegov izbor bio. Sve ostalo, pa i to da neće ispisati istoriju kao najbolji ikada, je posledica tog izbora... Meni kao navijaču je žao zbog toga, ali on je tako želeo i ja to poštujem.

D

pre 1 godinu

Sledece godine Novak ne brani puno poena, pogotovo ako ga puste da igra na AO. Uz Indijan Vels i Majami pa i RG moze on brzo na prvo mesto ponovo.

dejan

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)
Polako za američku turneju, pitanje da li će igrati za strance je i dalje
u US obavezna vakcinacija. Možda će ovaj naš tada da bude u bosanskim piramidama ili na sesijama kod Imaza ili Nestora, dok Nadal osvaja 23-24 GS.

Spin like a record...

pre 1 godinu

A parateniski rekord u nedeljama? On je jos duzi ako se ne varam. I to se pominjalo u jednom trenutku, samo da se umanji Djokovicev rezultat.

djuro

pre 1 godinu

Đoković je odavno oborio rekord. Interesantno je, inače, kako taj rekord u ženskom tenisu nikad nije bio pominjan dok je ovaj u muškom držao Federer - znalo se i nije se postavljalo pitanje ko je najduže bio br. 1. Čim ga je Đoković oborio, odmah je postalo 'normalno' da je rekord 'objedinjen'. Naravno da su to gluposti i naravno da je Đoković odavno vlasnik tog rekorda, niti je nešto posebno bitno, na kraju krajeva, ali sav taj vic pokazuje kako narativ i teme o kojima razgovaramo a za koje mislimo da su stvarne i 'organske', ponekad (često?) uopšte nisu takve.

Dandy Warhol

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)

Polako - ovaj Wimbledon je sve samo ne vec u njegovim vitrinama. Nece biti Rusa, Zvereva i verovatno i Nadala, ali bice i dalje dovoljno nagaznih mina na putu do titule. Ne znamo ni da li ce u nekom mecu Noleta ponovo da uhvati njegova cuvena apatija kao da mu se ne igra tenis. Protivnik u tom slucaju i ne mora da bude neki opasan igrac.
Kad je Zverev izbacio Alcaraza ja sam manje-vise vec prepisao titulu Djokovicu. Igrao je sve bolje, dok je Nadal pokazao znakove fizickog raspada. Medjutim, desilo se sto se desilo tako da po ko zna koji put Nole ponovo juri rezultat.
Od izjednacenja u GS trci prosle godine trebao je samo da nabija razliku, a iskljucivo svojim greskama je dosao u ovu situaciju.

Druga stvar: Ovo obaranje rekorda Steffi Graf nikoga na kugli zemaljskoj ne zanima. Nisam cuo ni jednom da su neki strani mediji i novinari to spomenuli kao neki relevantan faktor - cak ni Englezi.
Koliko se ja secam pricu oko tog rekorda je poceo B92 kad je Nole oborio Federerov rekord, pa su rekli da i taj rekord od Steffi Graf nije daleko...
Tako da, oborio ga ili ne: broje se GS-ovi. Prvo mesto ne treba nikog vise da zanima - to je cilj raznih Medvedeva, Zvereva, Cicipasa, a ne GOAT kandidata.

Cile

pre 1 godinu

Koliko god da je nas i da navijamo za njega mozda ne bi ni bilo pravedno da uzme sve rekorde fedexu i nadalu,neka ostane rafa sa najvise gs,enormno je velika razlika u goat poenima a budimo iskreni nije nole puno bolji igrac od navedene dvojice

igor

pre 1 godinu

Dolazi sledeca sezona,pa cemo videti kako ce takozvani asovi braniti oscojene bodove iz ove sezone,mnogo je teze odbraniti nego osvojiti,a Nole dogodine ne brani ni 1500 bodova,tako da opusteno,idemo Nole preko 400 sedmica NO 1 !

Vlada

pre 1 godinu

A šta se i vi navalili da Novak treba da obori rekord u ženskoj konkurenciji???
Dok je Federer bio rekorder sa 310 nedelja, niko nije ni pominjao rekord Štefi Graf.
Dosta više...

dado

pre 1 godinu

A Margareth Court sa 24 ili Serena sa 23 Grand Slama?

Covjek je odavno prestigao Federera i ne znam koliko bi ovaj rekord imao ikakvo novo znacenje, ali ok, veoma je blizu pa steta.
4 sedmice su zafalile, ali isto tako moguce je sve to nadoknaditi sljedece sezone, bude li sve kako biti mora.

Сеновић

pre 1 godinu

На крају каријере се гледају само слемови. Као у фудбалу освајачи светског првенства.

unknown77

pre 1 godinu

Videh da planiraju teniserkama dozvoliti bodovanje na Wimbledonu, pa ovo je je ludilo mozga a i za najglupljeg da ukapira makar malo!

chupavi

pre 1 godinu

Djokovic je oborio i postavio novi rekord u muskom tenisu po broju nedelja kao broj 1 na ATP listi. On kao muskarac nema nista sa WTA rekordom Stefi Graf u zenskom tenisu.

Interesantno je da ona postavila taj rekord posle uzasa koji je prezivela nasa Monika Seles od strane njenog navijaca.

Комша

pre 1 godinu

Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.
(Рајко Четник Z армија, 6. jun 2022 08:59)
По свим параметрима Новак води у GOAT трци. Рафа нема ни приближно недеља као први, нема све мастерс, нема завршни мастерс. Уосталом гуглајте ultimate tennis goat list.

draganTenis

pre 1 godinu

Tenis je jedini sport na svetu u kome su mediji smislili da muškarac treba da stigne ženski rekord. Ali tek od kada Federer nije na prvom mestu.

47304

pre 1 godinu

Novak će nastaviti živjeti sa svojim odlukama i njihovim posljedicama tj rezultatima . Iskreno se nadam da je dovoljno jak da osvoji još turnira i priredi veselja svojim navijačima .
Napred Nole .
,

rajkonen

pre 1 godinu

kakve bre veze ima rekord stefi graf kada je u pitanju muska konkurencija?
Sta je sledece, da obori rekord airtona sene ili real madrida? Ko je jos bio duze prvak?

Ponedeljak

pre 1 godinu

Vratiće se Novak. Oboriće i po broju nedelja i po broju gren slemova.
Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem.

lINK

pre 1 godinu

@Larry
Nažalost, za sada nikako ne može. Šta će biti do avgusta, to niko ne zna, ali ne treba gajiti preveliku nadu da će ga pustiti.

Pa

pre 1 godinu

Jednom i zauvek , Novak se takmiči u muškij konkurenciji !
Šta će se desiti, videćemo, a ovo što je do sada uradio je više nego impresivno .

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Ponedeljak)
Navedi ime i prezime bar jednog uticajnog čoveka u ATP koji ga je saplitao a da nije Nadal.
Toliko o svetskoj zaveri saplitanja Novaka Srbina.

Pera

pre 1 godinu

"Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem."

Koliko je saplitao sam sebe u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi samog sebe.

Boris

pre 1 godinu

Evo ima Novak ogromnu sansu na W, Rusi ne igraju, Zverev vjerovatno ne igra, Beretini iako bude igro nece biti u formi, vidjecemo za Rafu. Ako izgubi Novak i na W onda i ne zasluzuje da ima vise GS od Nadala. Tacno je da su Sapovalov i Felix sigurno ozbiljne prijetnje na travi, vjerovatno i Cicipas sve bolji, Alkaraz bi mogao biti ali mora popraviti % prvog servisa, medjutim Zverev i Medvedev bi ove godine svakako bili bolji na travi nego prethodnih i sve manje leze Novaku. A ako Rafa bude igrao i Novak izgubi od njega na podlozi gdje ima manje prijetnji nego na betonu onda je sam kriv sto nije iskoristio mnogo prilika koje je imao na GS-a.

Boris

pre 1 godinu

Jel moze da ucestvuje na US Openu, tj. jel moze kao nevakcinsan da uopste udje u zemlju? Koji je status?
(Larry, 6. jun 2022 09:08)

Ne moze uci u USA za sad, vise ce se znati najvjerovatnije oko 1. jula, svako pola godine glavna medicinska institucija u saradnji sa vladom odluci sta dalje. Ne moze ni u Australiju za sad, plus ima tri godine zabrane, prvo zabranu da mu skinu pa onda ako dozvole ulazak nevakcinisanim, igrace, to ce se znati oko 1. januara. Sve to ce mu stvoriti daleko veci pritisak jer zna da ako ne osvoji W, mozda nece igrati na betonu dva naredna GS, a godine prolaze. Pritisak na W moze rasti i dodatno jer ga svi vide kao favorita koji mora osvojiti, mnogi misle lagano, nema Rusa, nema Zvereva, Beretini rovit, a medju ostalim nema mnogo prijetnji bez obzira na Sapovalova, Felixa, pa i Cicija koji napreduju na travi, i Alkaraz bi mogao biti zeznut ako popravi % prvog servisa, a nema sta da izgubi. Na betonu ima igraca koji ga mogu dobiti, sve vise, narocito US openu, gdje gubi finala redovno,skor mu je 3-6 u finalima.

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Igor)
Moraš da shvatiš da sledeće sezone ništa neće zavisiti ni od Nadala,ni od Đokovića.
Zavisiće sve od Alkaraza,Medvedeva,Zvereva,Sinera,Beretinija ,Ruda a možda i od Dominika Tima.
Ova godina,2022.je labudova pesma i za Nadala i za Đokovića.
Godine čine svoje.

Kunta bez Kinte

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije, igranje na 3 dobijena seta je merilo snage, veštine i mentalnog sklopa. Tu trenutno nema rasprave, najviše ih ima igrač koji ne gubi kad je najvažnije, ili to jako retko biva, a pogotovo ne, od kojekakvih pareca.
Ne volim ga nikako, ali tako je.
A moj najdraži igrač, mota zjale po "piramidama" i bavi se kojekakvim glupostima. Tu je gde jeste, zasluženo.

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за све постигнуто.
Свему дође крај па и овој дивној серији.
Новак је сам себе саплео, отерао је Вајду а без Вајде нема вајде.
Оставио је сплитског мангупчића са којимсе није могло више.
Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.

Jovan

pre 1 godinu

Imao je sve poređano da obori sve rekorde, a on je odlučio da pametuje. Rafa je radi, trenirao i ćutao. Zato je Rafa najbolji ikada i zauvek će to i ostati!!

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 1 godinu

On je rekord vec oborio, u svojoj konkurenciji. Da li se spočitavaju rekordi u atletici za žene kada obore svetski rekord, ali nisu ni blizu nekog muskog svetskog rekorda u nekoj konkurenciji? Pa naravno da ne.

toboparaliza

pre 1 godinu

Na ATP Race listi Đoković je trenutno 9. talo da je to otprilike i realno stanje. Nadal je prvi, osvojio oba Grand Slama. Bez Marijana Vajde Nole nije osvajio mnogo slemova (ako je osvojio i jedan, možda s Bekerom) tako da budućnost nije svetla.

Prota

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.

teorija zavere

pre 1 godinu

Kad je Federer imao najviše nedelja na prvom mestu, u konkurenciji tenisera, niko nije pominjao Štefi Graf. A sad, kad je Novak prvi, onda mora da obori i Šteficin rekord. Ne brinite. Novak je dobrog zdravlja i ima još par sezona u nogama tako da će oboriti taj rekord, kao i Nadalov rekod po broju slemova.

blah

pre 1 godinu

Rekordi WTA i ATP se ne mogu i ne trebaju porediti. Elem bilo bi lepo zbog Monike Seles i nepravde koja joj je napravljena. Rekordi Steffi Graf ostaju sa velikim * zauvek.

PS. Kada malo bolje razmislim, uspeli su da urade identicnu stvar Novaku kao i Seles tada, ali na finiji nacin. Tenis je leglo korupcije i rasiszma.

chupavi

pre 1 godinu

Djokovic je oborio i postavio novi rekord u muskom tenisu po broju nedelja kao broj 1 na ATP listi. On kao muskarac nema nista sa WTA rekordom Stefi Graf u zenskom tenisu.

Interesantno je da ona postavila taj rekord posle uzasa koji je prezivela nasa Monika Seles od strane njenog navijaca.

Ponedeljak

pre 1 godinu

Vratiće se Novak. Oboriće i po broju nedelja i po broju gren slemova.
Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem.

rajkonen

pre 1 godinu

kakve bre veze ima rekord stefi graf kada je u pitanju muska konkurencija?
Sta je sledece, da obori rekord airtona sene ili real madrida? Ko je jos bio duze prvak?

Pa

pre 1 godinu

Jednom i zauvek , Novak se takmiči u muškij konkurenciji !
Šta će se desiti, videćemo, a ovo što je do sada uradio je više nego impresivno .

Vlada

pre 1 godinu

A šta se i vi navalili da Novak treba da obori rekord u ženskoj konkurenciji???
Dok je Federer bio rekorder sa 310 nedelja, niko nije ni pominjao rekord Štefi Graf.
Dosta više...

igor

pre 1 godinu

Dolazi sledeca sezona,pa cemo videti kako ce takozvani asovi braniti oscojene bodove iz ove sezone,mnogo je teze odbraniti nego osvojiti,a Nole dogodine ne brani ni 1500 bodova,tako da opusteno,idemo Nole preko 400 sedmica NO 1 !

blah

pre 1 godinu

Rekordi WTA i ATP se ne mogu i ne trebaju porediti. Elem bilo bi lepo zbog Monike Seles i nepravde koja joj je napravljena. Rekordi Steffi Graf ostaju sa velikim * zauvek.

PS. Kada malo bolje razmislim, uspeli su da urade identicnu stvar Novaku kao i Seles tada, ali na finiji nacin. Tenis je leglo korupcije i rasiszma.

sergio

pre 1 godinu

Rekord je oboren za više od 60 nedelja, ili više od godinu dana. Ovo sa poređenjem sa ženskom konkurencijom zaista je bespredmetno, da ne upotrebim možda neki politički nekorektni termin. Kad je Džemperko bio prvi po broju nedelja nešto se nije pominjala i ta famozna 377 nedelja.

Dandy Warhol

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)

Polako - ovaj Wimbledon je sve samo ne vec u njegovim vitrinama. Nece biti Rusa, Zvereva i verovatno i Nadala, ali bice i dalje dovoljno nagaznih mina na putu do titule. Ne znamo ni da li ce u nekom mecu Noleta ponovo da uhvati njegova cuvena apatija kao da mu se ne igra tenis. Protivnik u tom slucaju i ne mora da bude neki opasan igrac.
Kad je Zverev izbacio Alcaraza ja sam manje-vise vec prepisao titulu Djokovicu. Igrao je sve bolje, dok je Nadal pokazao znakove fizickog raspada. Medjutim, desilo se sto se desilo tako da po ko zna koji put Nole ponovo juri rezultat.
Od izjednacenja u GS trci prosle godine trebao je samo da nabija razliku, a iskljucivo svojim greskama je dosao u ovu situaciju.

Druga stvar: Ovo obaranje rekorda Steffi Graf nikoga na kugli zemaljskoj ne zanima. Nisam cuo ni jednom da su neki strani mediji i novinari to spomenuli kao neki relevantan faktor - cak ni Englezi.
Koliko se ja secam pricu oko tog rekorda je poceo B92 kad je Nole oborio Federerov rekord, pa su rekli da i taj rekord od Steffi Graf nije daleko...
Tako da, oborio ga ili ne: broje se GS-ovi. Prvo mesto ne treba nikog vise da zanima - to je cilj raznih Medvedeva, Zvereva, Cicipasa, a ne GOAT kandidata.

teorija zavere

pre 1 godinu

Kad je Federer imao najviše nedelja na prvom mestu, u konkurenciji tenisera, niko nije pominjao Štefi Graf. A sad, kad je Novak prvi, onda mora da obori i Šteficin rekord. Ne brinite. Novak je dobrog zdravlja i ima još par sezona u nogama tako da će oboriti taj rekord, kao i Nadalov rekod po broju slemova.

draganTenis

pre 1 godinu

Tenis je jedini sport na svetu u kome su mediji smislili da muškarac treba da stigne ženski rekord. Ali tek od kada Federer nije na prvom mestu.

D

pre 1 godinu

Sledece godine Novak ne brani puno poena, pogotovo ako ga puste da igra na AO. Uz Indijan Vels i Majami pa i RG moze on brzo na prvo mesto ponovo.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 1 godinu

On je rekord vec oborio, u svojoj konkurenciji. Da li se spočitavaju rekordi u atletici za žene kada obore svetski rekord, ali nisu ni blizu nekog muskog svetskog rekorda u nekoj konkurenciji? Pa naravno da ne.

Kunta bez Kinte

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije, igranje na 3 dobijena seta je merilo snage, veštine i mentalnog sklopa. Tu trenutno nema rasprave, najviše ih ima igrač koji ne gubi kad je najvažnije, ili to jako retko biva, a pogotovo ne, od kojekakvih pareca.
Ne volim ga nikako, ali tako je.
A moj najdraži igrač, mota zjale po "piramidama" i bavi se kojekakvim glupostima. Tu je gde jeste, zasluženo.

Комша

pre 1 godinu

Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.
(Рајко Четник Z армија, 6. jun 2022 08:59)
По свим параметрима Новак води у GOAT трци. Рафа нема ни приближно недеља као први, нема све мастерс, нема завршни мастерс. Уосталом гуглајте ultimate tennis goat list.

BB

pre 1 godinu

Sledece godine AO ako uzme vratice se na prvo mesto. Nece ovi ostali napraviti veci razliku poena od 1000-1500, jos pored toga ne brani nista ni od master turnira na betonu, cak i RG malo brani, tako da Boze zdravlja gledamo mi njega jos na 1. mestu.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Odavno je on oborio rekord Federera i ostavio ga u prasini. Ispred je samo 63 nedelje. A Stefica, ona je u zenskoj konkurenciji i ne vidim sta tu ima da se poredi. Neka zena ima svoj rekord, zasluzila je.

Pa i u zenskoj konkurenciji je rekord po broju GS 24, koliko pratim, a pratim. Nesto ne vidim da se to pominje u kontekstu sa Nadalom. Zalosno je u Srbiji unisavati svog zemljaka, naseg mladica.

djuro

pre 1 godinu

Đoković je odavno oborio rekord. Interesantno je, inače, kako taj rekord u ženskom tenisu nikad nije bio pominjan dok je ovaj u muškom držao Federer - znalo se i nije se postavljalo pitanje ko je najduže bio br. 1. Čim ga je Đoković oborio, odmah je postalo 'normalno' da je rekord 'objedinjen'. Naravno da su to gluposti i naravno da je Đoković odavno vlasnik tog rekorda, niti je nešto posebno bitno, na kraju krajeva, ali sav taj vic pokazuje kako narativ i teme o kojima razgovaramo a za koje mislimo da su stvarne i 'organske', ponekad (često?) uopšte nisu takve.

vremeplov

pre 1 godinu

Novinar: Zašto ste prekinuli saradnju sa Vajdom?
Djokovic: Umorio se Vajda, nakon svih ovih godina više ne može da putuje

I onda prvi Grand Slam nakon te izjave Vajda sedi kao trener A. Molcana.

Da li on ikada govori istinu? :(

No name

pre 1 godinu

Dok drugi rade i treniraju, on se bavi alternativnim budalaštinama, napuštanjem svih koji ga slepo ne slušaju (Vajda), premalo trenira (nema više njegove fizičke superiornosti, a što povlači i mentalnu - jedva završava dobijene setove). Sam sebe je doveo u poziciju u kojoj jeste. Ne verujem da će se vratiti.

Boris

pre 1 godinu

Jel moze da ucestvuje na US Openu, tj. jel moze kao nevakcinsan da uopste udje u zemlju? Koji je status?
(Larry, 6. jun 2022 09:08)

Ne moze uci u USA za sad, vise ce se znati najvjerovatnije oko 1. jula, svako pola godine glavna medicinska institucija u saradnji sa vladom odluci sta dalje. Ne moze ni u Australiju za sad, plus ima tri godine zabrane, prvo zabranu da mu skinu pa onda ako dozvole ulazak nevakcinisanim, igrace, to ce se znati oko 1. januara. Sve to ce mu stvoriti daleko veci pritisak jer zna da ako ne osvoji W, mozda nece igrati na betonu dva naredna GS, a godine prolaze. Pritisak na W moze rasti i dodatno jer ga svi vide kao favorita koji mora osvojiti, mnogi misle lagano, nema Rusa, nema Zvereva, Beretini rovit, a medju ostalim nema mnogo prijetnji bez obzira na Sapovalova, Felixa, pa i Cicija koji napreduju na travi, i Alkaraz bi mogao biti zeznut ako popravi % prvog servisa, a nema sta da izgubi. Na betonu ima igraca koji ga mogu dobiti, sve vise, narocito US openu, gdje gubi finala redovno,skor mu je 3-6 u finalima.

47304

pre 1 godinu

Novak će nastaviti živjeti sa svojim odlukama i njihovim posljedicama tj rezultatima . Iskreno se nadam da je dovoljno jak da osvoji još turnira i priredi veselja svojim navijačima .
Napred Nole .
,

unknown77

pre 1 godinu

Videh da planiraju teniserkama dozvoliti bodovanje na Wimbledonu, pa ovo je je ludilo mozga a i za najglupljeg da ukapira makar malo!

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Rekord je odavno oborio, još posle 311. nedelje. Stavljati ženski tenis u istu ravan čak i po tome je zaista neozbiljno.

Jovan

pre 1 godinu

Imao je sve poređano da obori sve rekorde, a on je odlučio da pametuje. Rafa je radi, trenirao i ćutao. Zato je Rafa najbolji ikada i zauvek će to i ostati!!

dejan

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)
Polako za američku turneju, pitanje da li će igrati za strance je i dalje
u US obavezna vakcinacija. Možda će ovaj naš tada da bude u bosanskim piramidama ili na sesijama kod Imaza ili Nestora, dok Nadal osvaja 23-24 GS.

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за све постигнуто.
Свему дође крај па и овој дивној серији.
Новак је сам себе саплео, отерао је Вајду а без Вајде нема вајде.
Оставио је сплитског мангупчића са којимсе није могло више.
Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.

Pera

pre 1 godinu

Steta sto Nole i Stefi nisu slicnih godina, pa da lepo odigraju mec i vide ko je stvarno bolji...ovako mozemo samo da nagadjamo 🤣🤣🤣

dado

pre 1 godinu

A Margareth Court sa 24 ili Serena sa 23 Grand Slama?

Covjek je odavno prestigao Federera i ne znam koliko bi ovaj rekord imao ikakvo novo znacenje, ali ok, veoma je blizu pa steta.
4 sedmice su zafalile, ali isto tako moguce je sve to nadoknaditi sljedece sezone, bude li sve kako biti mora.

Boris

pre 1 godinu

Evo ima Novak ogromnu sansu na W, Rusi ne igraju, Zverev vjerovatno ne igra, Beretini iako bude igro nece biti u formi, vidjecemo za Rafu. Ako izgubi Novak i na W onda i ne zasluzuje da ima vise GS od Nadala. Tacno je da su Sapovalov i Felix sigurno ozbiljne prijetnje na travi, vjerovatno i Cicipas sve bolji, Alkaraz bi mogao biti ali mora popraviti % prvog servisa, medjutim Zverev i Medvedev bi ove godine svakako bili bolji na travi nego prethodnih i sve manje leze Novaku. A ako Rafa bude igrao i Novak izgubi od njega na podlozi gdje ima manje prijetnji nego na betonu onda je sam kriv sto nije iskoristio mnogo prilika koje je imao na GS-a.

Spin like a record...

pre 1 godinu

A parateniski rekord u nedeljama? On je jos duzi ako se ne varam. I to se pominjalo u jednom trenutku, samo da se umanji Djokovicev rezultat.

Liberty

pre 1 godinu

Koga briga za rekorde i što nije najbolji svih vremena? Jedino bitno je to da se nije vakcinisao i da je to njegov izbor bio. Sve ostalo, pa i to da neće ispisati istoriju kao najbolji ikada, je posledica tog izbora... Meni kao navijaču je žao zbog toga, ali on je tako želeo i ja to poštujem.

toboparaliza

pre 1 godinu

Na ATP Race listi Đoković je trenutno 9. talo da je to otprilike i realno stanje. Nadal je prvi, osvojio oba Grand Slama. Bez Marijana Vajde Nole nije osvajio mnogo slemova (ako je osvojio i jedan, možda s Bekerom) tako da budućnost nije svetla.

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Igor)
Moraš da shvatiš da sledeće sezone ništa neće zavisiti ni od Nadala,ni od Đokovića.
Zavisiće sve od Alkaraza,Medvedeva,Zvereva,Sinera,Beretinija ,Ruda a možda i od Dominika Tima.
Ova godina,2022.je labudova pesma i za Nadala i za Đokovića.
Godine čine svoje.

Slon

pre 1 godinu

Ako Novak osvoji Wimbledon da li će i pokraj te titule stajati zvezdica kao što je nolomani kače za Rafin AO, pošto na W nema ruske braće?

Bob

pre 1 godinu

Napišite tekst na ovu temu obavezno iduće godine u ovo doba, pa da vidimo kakva je situacija :-)
(Gloria, 06. jun 2022 09:40)

Nolo osvaja ove godine RG bez izgubljenog seta!
Xo xo xo!

Doslednost

pre 1 godinu

Ako je neophodno da se obori rekord Štefi Graf po broju nedelja na No 1 - onda je isto tako neophodno i da se obori rekord Margaret Kort od 24 GS. Molim lepo...

Prota

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.

sempervivum

pre 1 godinu

Да се разумемо, Федерер је после 35 године освојио још три ГС. Дакле, ако Новак буде тренирао и имао воље за тенисом он може да освоји још бар толико ГС-ова.
Оно што забрињава је то што Новак сада све мање тренира...

Сеновић

pre 1 godinu

На крају каријере се гледају само слемови. Као у фудбалу освајачи светског првенства.

Cile

pre 1 godinu

Koliko god da je nas i da navijamo za njega mozda ne bi ni bilo pravedno da uzme sve rekorde fedexu i nadalu,neka ostane rafa sa najvise gs,enormno je velika razlika u goat poenima a budimo iskreni nije nole puno bolji igrac od navedene dvojice

lINK

pre 1 godinu

@Larry
Nažalost, za sada nikako ne može. Šta će biti do avgusta, to niko ne zna, ali ne treba gajiti preveliku nadu da će ga pustiti.

Pera

pre 1 godinu

"Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem."

Koliko je saplitao sam sebe u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi samog sebe.

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Ponedeljak)
Navedi ime i prezime bar jednog uticajnog čoveka u ATP koji ga je saplitao a da nije Nadal.
Toliko o svetskoj zaveri saplitanja Novaka Srbina.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Novak je daleko ispred svih muskaraca po broju nedelja i to je to a meriti zene i muskarce je kao zbrajati babe i zabe.
Ako Nole uspe da umzme Vimbldon onda cemo cekati sta ce biti sa koronom i da li ce moci da igra na US openu nevakcinisan a takodje i pored toga da li ce moci na AO zbog vakcine i deportacije.
Tako da je mnogo nepoznatih a preporucio bih mu da pribavi potvrdu o vakcinaciji a samo je pitanje sta ce ako mu stave citac cipa na ruku pa vide da ga nema ili iskljuce ga na OFF a on i dalje pobedjuje.

Jovan

pre 1 godinu

Imao je sve poređano da obori sve rekorde, a on je odlučio da pametuje. Rafa je radi, trenirao i ćutao. Zato je Rafa najbolji ikada i zauvek će to i ostati!!

Cile

pre 1 godinu

Koliko god da je nas i da navijamo za njega mozda ne bi ni bilo pravedno da uzme sve rekorde fedexu i nadalu,neka ostane rafa sa najvise gs,enormno je velika razlika u goat poenima a budimo iskreni nije nole puno bolji igrac od navedene dvojice

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за све постигнуто.
Свему дође крај па и овој дивној серији.
Новак је сам себе саплео, отерао је Вајду а без Вајде нема вајде.
Оставио је сплитског мангупчића са којимсе није могло више.
Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.

toboparaliza

pre 1 godinu

Na ATP Race listi Đoković je trenutno 9. talo da je to otprilike i realno stanje. Nadal je prvi, osvojio oba Grand Slama. Bez Marijana Vajde Nole nije osvajio mnogo slemova (ako je osvojio i jedan, možda s Bekerom) tako da budućnost nije svetla.

No name

pre 1 godinu

Dok drugi rade i treniraju, on se bavi alternativnim budalaštinama, napuštanjem svih koji ga slepo ne slušaju (Vajda), premalo trenira (nema više njegove fizičke superiornosti, a što povlači i mentalnu - jedva završava dobijene setove). Sam sebe je doveo u poziciju u kojoj jeste. Ne verujem da će se vratiti.

Ponedeljak

pre 1 godinu

Vratiće se Novak. Oboriće i po broju nedelja i po broju gren slemova.
Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem.

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Igor)
Moraš da shvatiš da sledeće sezone ništa neće zavisiti ni od Nadala,ni od Đokovića.
Zavisiće sve od Alkaraza,Medvedeva,Zvereva,Sinera,Beretinija ,Ruda a možda i od Dominika Tima.
Ova godina,2022.je labudova pesma i za Nadala i za Đokovića.
Godine čine svoje.

Slon

pre 1 godinu

Ako Novak osvoji Wimbledon da li će i pokraj te titule stajati zvezdica kao što je nolomani kače za Rafin AO, pošto na W nema ruske braće?

zvezdoprc

pre 1 godinu

(Ponedeljak)
Navedi ime i prezime bar jednog uticajnog čoveka u ATP koji ga je saplitao a da nije Nadal.
Toliko o svetskoj zaveri saplitanja Novaka Srbina.

Pera

pre 1 godinu

"Koliko su ga saplitali u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi sistem."

Koliko je saplitao sam sebe u karijeri, taj će da tera dok ne pobedi samog sebe.

dejan

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)
Polako za američku turneju, pitanje da li će igrati za strance je i dalje
u US obavezna vakcinacija. Možda će ovaj naš tada da bude u bosanskim piramidama ili na sesijama kod Imaza ili Nestora, dok Nadal osvaja 23-24 GS.

blah

pre 1 godinu

Rekordi WTA i ATP se ne mogu i ne trebaju porediti. Elem bilo bi lepo zbog Monike Seles i nepravde koja joj je napravljena. Rekordi Steffi Graf ostaju sa velikim * zauvek.

PS. Kada malo bolje razmislim, uspeli su da urade identicnu stvar Novaku kao i Seles tada, ali na finiji nacin. Tenis je leglo korupcije i rasiszma.

Сеновић

pre 1 godinu

На крају каријере се гледају само слемови. Као у фудбалу освајачи светског првенства.

Комша

pre 1 godinu

Искористио је то Рафа, и освајањем 22 ГС титуле постаје нови ГОАТ.
Све честитке.
(Рајко Четник Z армија, 6. jun 2022 08:59)
По свим параметрима Новак води у GOAT трци. Рафа нема ни приближно недеља као први, нема све мастерс, нема завршни мастерс. Уосталом гуглајте ultimate tennis goat list.

Bob

pre 1 godinu

Napišite tekst na ovu temu obavezno iduće godine u ovo doba, pa da vidimo kakva je situacija :-)
(Gloria, 06. jun 2022 09:40)

Nolo osvaja ove godine RG bez izgubljenog seta!
Xo xo xo!

Kunta bez Kinte

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije, igranje na 3 dobijena seta je merilo snage, veštine i mentalnog sklopa. Tu trenutno nema rasprave, najviše ih ima igrač koji ne gubi kad je najvažnije, ili to jako retko biva, a pogotovo ne, od kojekakvih pareca.
Ne volim ga nikako, ali tako je.
A moj najdraži igrač, mota zjale po "piramidama" i bavi se kojekakvim glupostima. Tu je gde jeste, zasluženo.

Prota

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.

rajkonen

pre 1 godinu

kakve bre veze ima rekord stefi graf kada je u pitanju muska konkurencija?
Sta je sledece, da obori rekord airtona sene ili real madrida? Ko je jos bio duze prvak?

BB

pre 1 godinu

Sledece godine AO ako uzme vratice se na prvo mesto. Nece ovi ostali napraviti veci razliku poena od 1000-1500, jos pored toga ne brani nista ni od master turnira na betonu, cak i RG malo brani, tako da Boze zdravlja gledamo mi njega jos na 1. mestu.

chupavi

pre 1 godinu

Djokovic je oborio i postavio novi rekord u muskom tenisu po broju nedelja kao broj 1 na ATP listi. On kao muskarac nema nista sa WTA rekordom Stefi Graf u zenskom tenisu.

Interesantno je da ona postavila taj rekord posle uzasa koji je prezivela nasa Monika Seles od strane njenog navijaca.

D

pre 1 godinu

Sledece godine Novak ne brani puno poena, pogotovo ako ga puste da igra na AO. Uz Indijan Vels i Majami pa i RG moze on brzo na prvo mesto ponovo.

Pa

pre 1 godinu

Jednom i zauvek , Novak se takmiči u muškij konkurenciji !
Šta će se desiti, videćemo, a ovo što je do sada uradio je više nego impresivno .

Liberty

pre 1 godinu

Koga briga za rekorde i što nije najbolji svih vremena? Jedino bitno je to da se nije vakcinisao i da je to njegov izbor bio. Sve ostalo, pa i to da neće ispisati istoriju kao najbolji ikada, je posledica tog izbora... Meni kao navijaču je žao zbog toga, ali on je tako želeo i ja to poštujem.

igor

pre 1 godinu

Dolazi sledeca sezona,pa cemo videti kako ce takozvani asovi braniti oscojene bodove iz ove sezone,mnogo je teze odbraniti nego osvojiti,a Nole dogodine ne brani ni 1500 bodova,tako da opusteno,idemo Nole preko 400 sedmica NO 1 !

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Novak je daleko ispred svih muskaraca po broju nedelja i to je to a meriti zene i muskarce je kao zbrajati babe i zabe.
Ako Nole uspe da umzme Vimbldon onda cemo cekati sta ce biti sa koronom i da li ce moci da igra na US openu nevakcinisan a takodje i pored toga da li ce moci na AO zbog vakcine i deportacije.
Tako da je mnogo nepoznatih a preporucio bih mu da pribavi potvrdu o vakcinaciji a samo je pitanje sta ce ako mu stave citac cipa na ruku pa vide da ga nema ili iskljuce ga na OFF a on i dalje pobedjuje.

teorija zavere

pre 1 godinu

Kad je Federer imao najviše nedelja na prvom mestu, u konkurenciji tenisera, niko nije pominjao Štefi Graf. A sad, kad je Novak prvi, onda mora da obori i Šteficin rekord. Ne brinite. Novak je dobrog zdravlja i ima još par sezona u nogama tako da će oboriti taj rekord, kao i Nadalov rekod po broju slemova.

Dandy Warhol

pre 1 godinu

Uprkos svemu Djokovic će na kraju imati sve rekorde pa ovaj koga će odmah na američkoj turneji oboriti. Nema potrebe da napomenem da je i ovaj W već u njegovim vitrinama.
(Prota, 6. jun 2022 08:55)

Polako - ovaj Wimbledon je sve samo ne vec u njegovim vitrinama. Nece biti Rusa, Zvereva i verovatno i Nadala, ali bice i dalje dovoljno nagaznih mina na putu do titule. Ne znamo ni da li ce u nekom mecu Noleta ponovo da uhvati njegova cuvena apatija kao da mu se ne igra tenis. Protivnik u tom slucaju i ne mora da bude neki opasan igrac.
Kad je Zverev izbacio Alcaraza ja sam manje-vise vec prepisao titulu Djokovicu. Igrao je sve bolje, dok je Nadal pokazao znakove fizickog raspada. Medjutim, desilo se sto se desilo tako da po ko zna koji put Nole ponovo juri rezultat.
Od izjednacenja u GS trci prosle godine trebao je samo da nabija razliku, a iskljucivo svojim greskama je dosao u ovu situaciju.

Druga stvar: Ovo obaranje rekorda Steffi Graf nikoga na kugli zemaljskoj ne zanima. Nisam cuo ni jednom da su neki strani mediji i novinari to spomenuli kao neki relevantan faktor - cak ni Englezi.
Koliko se ja secam pricu oko tog rekorda je poceo B92 kad je Nole oborio Federerov rekord, pa su rekli da i taj rekord od Steffi Graf nije daleko...
Tako da, oborio ga ili ne: broje se GS-ovi. Prvo mesto ne treba nikog vise da zanima - to je cilj raznih Medvedeva, Zvereva, Cicipasa, a ne GOAT kandidata.

draganTenis

pre 1 godinu

Tenis je jedini sport na svetu u kome su mediji smislili da muškarac treba da stigne ženski rekord. Ali tek od kada Federer nije na prvom mestu.

Vlada

pre 1 godinu

A šta se i vi navalili da Novak treba da obori rekord u ženskoj konkurenciji???
Dok je Federer bio rekorder sa 310 nedelja, niko nije ni pominjao rekord Štefi Graf.
Dosta više...

47304

pre 1 godinu

Novak će nastaviti živjeti sa svojim odlukama i njihovim posljedicama tj rezultatima . Iskreno se nadam da je dovoljno jak da osvoji još turnira i priredi veselja svojim navijačima .
Napred Nole .
,

vremeplov

pre 1 godinu

Novinar: Zašto ste prekinuli saradnju sa Vajdom?
Djokovic: Umorio se Vajda, nakon svih ovih godina više ne može da putuje

I onda prvi Grand Slam nakon te izjave Vajda sedi kao trener A. Molcana.

Da li on ikada govori istinu? :(

sergio

pre 1 godinu

Rekord je oboren za više od 60 nedelja, ili više od godinu dana. Ovo sa poređenjem sa ženskom konkurencijom zaista je bespredmetno, da ne upotrebim možda neki politički nekorektni termin. Kad je Džemperko bio prvi po broju nedelja nešto se nije pominjala i ta famozna 377 nedelja.

Spin like a record...

pre 1 godinu

A parateniski rekord u nedeljama? On je jos duzi ako se ne varam. I to se pominjalo u jednom trenutku, samo da se umanji Djokovicev rezultat.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Odavno je on oborio rekord Federera i ostavio ga u prasini. Ispred je samo 63 nedelje. A Stefica, ona je u zenskoj konkurenciji i ne vidim sta tu ima da se poredi. Neka zena ima svoj rekord, zasluzila je.

Pa i u zenskoj konkurenciji je rekord po broju GS 24, koliko pratim, a pratim. Nesto ne vidim da se to pominje u kontekstu sa Nadalom. Zalosno je u Srbiji unisavati svog zemljaka, naseg mladica.

dado

pre 1 godinu

A Margareth Court sa 24 ili Serena sa 23 Grand Slama?

Covjek je odavno prestigao Federera i ne znam koliko bi ovaj rekord imao ikakvo novo znacenje, ali ok, veoma je blizu pa steta.
4 sedmice su zafalile, ali isto tako moguce je sve to nadoknaditi sljedece sezone, bude li sve kako biti mora.

Boris

pre 1 godinu

Evo ima Novak ogromnu sansu na W, Rusi ne igraju, Zverev vjerovatno ne igra, Beretini iako bude igro nece biti u formi, vidjecemo za Rafu. Ako izgubi Novak i na W onda i ne zasluzuje da ima vise GS od Nadala. Tacno je da su Sapovalov i Felix sigurno ozbiljne prijetnje na travi, vjerovatno i Cicipas sve bolji, Alkaraz bi mogao biti ali mora popraviti % prvog servisa, medjutim Zverev i Medvedev bi ove godine svakako bili bolji na travi nego prethodnih i sve manje leze Novaku. A ako Rafa bude igrao i Novak izgubi od njega na podlozi gdje ima manje prijetnji nego na betonu onda je sam kriv sto nije iskoristio mnogo prilika koje je imao na GS-a.

djuro

pre 1 godinu

Đoković je odavno oborio rekord. Interesantno je, inače, kako taj rekord u ženskom tenisu nikad nije bio pominjan dok je ovaj u muškom držao Federer - znalo se i nije se postavljalo pitanje ko je najduže bio br. 1. Čim ga je Đoković oborio, odmah je postalo 'normalno' da je rekord 'objedinjen'. Naravno da su to gluposti i naravno da je Đoković odavno vlasnik tog rekorda, niti je nešto posebno bitno, na kraju krajeva, ali sav taj vic pokazuje kako narativ i teme o kojima razgovaramo a za koje mislimo da su stvarne i 'organske', ponekad (često?) uopšte nisu takve.

Boris

pre 1 godinu

Jel moze da ucestvuje na US Openu, tj. jel moze kao nevakcinsan da uopste udje u zemlju? Koji je status?
(Larry, 6. jun 2022 09:08)

Ne moze uci u USA za sad, vise ce se znati najvjerovatnije oko 1. jula, svako pola godine glavna medicinska institucija u saradnji sa vladom odluci sta dalje. Ne moze ni u Australiju za sad, plus ima tri godine zabrane, prvo zabranu da mu skinu pa onda ako dozvole ulazak nevakcinisanim, igrace, to ce se znati oko 1. januara. Sve to ce mu stvoriti daleko veci pritisak jer zna da ako ne osvoji W, mozda nece igrati na betonu dva naredna GS, a godine prolaze. Pritisak na W moze rasti i dodatno jer ga svi vide kao favorita koji mora osvojiti, mnogi misle lagano, nema Rusa, nema Zvereva, Beretini rovit, a medju ostalim nema mnogo prijetnji bez obzira na Sapovalova, Felixa, pa i Cicija koji napreduju na travi, i Alkaraz bi mogao biti zeznut ako popravi % prvog servisa, a nema sta da izgubi. Na betonu ima igraca koji ga mogu dobiti, sve vise, narocito US openu, gdje gubi finala redovno,skor mu je 3-6 u finalima.

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Rekord je odavno oborio, još posle 311. nedelje. Stavljati ženski tenis u istu ravan čak i po tome je zaista neozbiljno.

sempervivum

pre 1 godinu

Да се разумемо, Федерер је после 35 године освојио још три ГС. Дакле, ако Новак буде тренирао и имао воље за тенисом он може да освоји још бар толико ГС-ова.
Оно што забрињава је то што Новак сада све мање тренира...

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 1 godinu

On je rekord vec oborio, u svojoj konkurenciji. Da li se spočitavaju rekordi u atletici za žene kada obore svetski rekord, ali nisu ni blizu nekog muskog svetskog rekorda u nekoj konkurenciji? Pa naravno da ne.

lINK

pre 1 godinu

@Larry
Nažalost, za sada nikako ne može. Šta će biti do avgusta, to niko ne zna, ali ne treba gajiti preveliku nadu da će ga pustiti.

unknown77

pre 1 godinu

Videh da planiraju teniserkama dozvoliti bodovanje na Wimbledonu, pa ovo je je ludilo mozga a i za najglupljeg da ukapira makar malo!

Pera

pre 1 godinu

Steta sto Nole i Stefi nisu slicnih godina, pa da lepo odigraju mec i vide ko je stvarno bolji...ovako mozemo samo da nagadjamo 🤣🤣🤣

Doslednost

pre 1 godinu

Ako je neophodno da se obori rekord Štefi Graf po broju nedelja na No 1 - onda je isto tako neophodno i da se obori rekord Margaret Kort od 24 GS. Molim lepo...