Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

10:00

"Hrvatska je slična Srbiji"

Veteran Brazila Dani Alveš očekuje težak posao protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Brazil je lako savladao Južnu Koreju 4:1, dok su Hrvati tek posle penala prošli Japan.

Jedan od najstarijih igrača na turniru, ipak, ističe da Hrvatska zaslužuje "110 odsto pažnje".

"Težak protivnik s vrlo dobrim igračima koji igraju u velikim evropskim klubovima. Škola fudbala slična srpskoj, s dosta fizičkog intenziteta. Moramo se prilagoditi, moramo dobro isplanirati utakmicu", rekao je Alves.

"Imat ćemo odličnog protivnika. Verujem da smo u trenutku kada moramo stati na zemlju, nastaviti s istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Sada smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još se mnogo toga treba dogoditi".


U slučaju da Brazil izbaci Hrvatsku, a Argentina Holandiju, u spektakularnom polufinalu bi Alves igrao protiv starog prijatelja Lionela Mesija.

"Šta reći o Mesiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo je boriti se za naš cilj. Ali prvo, ne možemo razmišljati o tome. Mi smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo biti fokusirani na tu utakmicu. S druge strane je mnogo kvaliteta i zaslužuju 110 posto naše pažnje".


Alves je trenutno igrač meksičkog Pumasa, a ranije je igrao za Barselonu, Sao Paulo, PSŽ, Juventus, Sevilju i Bahiju.

Sa 43 trofeja najtrofejniji je igrač u istoriji fudbala.

S klubovima je osvojio apsolutno sve, a s reprezentacijom dve Kopa Amerile i jedini trofej koji mu nedostaje je titula prvaka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve