"Razočarani smo – moramo da pobedimo Australiju"

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand rekao je da je njegova ekipa protiv Francuske bila blizu dobrog rezultata.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2022.

21:15

EPA-EFE/Abir Sultan

On je dodao da u fudbalu detalji odlučuju i da jedva čeka utakmicu protiv Australije, koja će odlučiti o plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Bili smo blizu dobrog rezultata, posle tog brzog izjednačujućeg gola. Posle toga imali smo dve šanse, imala je i Francuska, ali su oni na kraju pobedili i mi smo veoma razočarani. Jedva čekamo da igramo u sredu (protiv Australije), pokušaćemo da se vratimo na pravi put. Moramo da pobedimo u poslednjoj utakmici u grupi", rekao je Hjulmand na konferenciji za novinare.

Danska je izgubila od Francuske sa 2:1, u drugom kolu grupe D na Svetskom prvenstvu u Kataru. Aktuelni šampion Francuska je već u osmini finala sa šest bodova, Australija ima tri boda, a Danska i Tunis po bod.

"Imamo dobar tim, dobre napadače, dobre igrače na svim pozicijama. U fudbalu je mnogo toga u detaljima. Ponekad ide na vašu stranu, a ponekad na drugu. Ovo je bio tesan meč. Francuska je imala više šansi od nas", dodao je danski selektor.

Oba gola za Francusku danas je postigao Kilijan Mbape, a novinari su pitali selektora da li je Mbape najbolji napadač na svetu.

"Ne volim da ocenjujem igrače, najbolji, drugi... On je fantastičan igrač, ali ne volim da rangiram", rekao je Hjulmand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: