Nova vest
Fudbal

Subota, 17.12.2022.

11:00

Kako će izgledati prva postmundijalska Srbija?

Još uvek je sveže sećanje na neuspeh Srbije na Svetskom prvenstvu koje i dalje traje, a već se spekuliše kako će izgledati naredni sastav "orlova".

Izvor:

Autor:

Kako će izgledati prva postmundijalska Srbija?
foto: Pedja Milosavljevic

Prvu narednu utakmicu izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraju 26. januara u Los Anđelesu protiv SAD, a ono što je sa sigurnošću poznato jeste da će ekipu mahom činiti igrači iz domaćeg šampionata.

Prvo ime koje se pojavilo na spisku je Vladimir Lučić, fudbaler Čukaričkog na pozajmici iz Zvezde, a odmah za njim i još jedan bivši igrač sa Banovog brda u liku Đorđa Petrovića.

Nekadašnji golman "brđana" je sada član Nju Inglanda, te će biti na "domaćem" terenu kada "orlovi" dođu još jednom na američki kontinent što je postala i svojevrsna tradicija. Upravo su tu prošlog januara odigrali dva remija bez golova protiv Paname i Dominikanske republike kada su ekipu takođe činili igrači iz Superlige, a sa klupe ih je predvodio Ilija Stolica.

Za sada nije poznato koga bi iz Partizana mogao da pozove Piksi, dok su i oni igrači Zvezde čija su se imena pojavljivala u javnosti pod znakom pitanja jer će u tom periodu biti na pripremama u Antaliji.

Među potencijalnim kandidatima za meč sa SAD se navode sledeća imena:

Marko Gobeljić, Srđan Mijailović, Strahinja Eraković, Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Nikola Čumić, Mirko Topić, Veljko Simić (Vojvodina), Nemanja Stojić, Nemanja Petrović, Luka Ilić (TSC), Luka Bijelović (Spartak Ždrepčeva krv), Nikola Štulić, Dragan Rosić (Radnički, Niš), Vladimir Lučić (Čukarički), Borislav Burmaz, Miloš Pantović, Miloš Ivezić, Marko Mijailović (Voždovac), Ranko Veselinović (Vankuver, Kanada)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve