Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.10.2022.

17:10

Maroko – lavovi sa Atlasa

"Lavovi sa Atlasa" u Katar stižu sa nadom da pomrse račune favoritima, Belgiji i Hrvatskoj pre svega, a u ovoj grupi još je i Kanada.

Izvor: MT

Autor: MT

Maroko – lavovi sa Atlasa
Foto: Profimedia

Period od završetka kvalifikacija do Mundijala bio je veoma buran, a epilog je bio takav da je selektor Vahid Halilhodžić otpušten.

Razlog je sukob sa prvom zvezdom Hakimom Ziješom, koji je odmah nakon odlaska BiH stručnjaka, vraćen u nacionalni tim.

Glavna snaga Maroka su krilni igrači, a uz Ziješa, tu su Aršaf Hakimi i Nusair Mazraui, a činjenica da su starteri u Bajernu i PSŽ-u dovoljno govori o kakvim igračima se radi.

Uprkos činjenici da su u kvalifikacijama za Mundijal primili samo jedan gol, defanzivna linija je najkritičniji deo tima. Takođe, špic napada je upitan, pošto je En Nesiri van forme.

Maroko je najbolji nastup imao na Mundijalu 1986, kada je kao prvi prošao grupu u kojoj su bili još Engleska, Portugal i Poljska.

Kasnije ih je eliminisala Zapadna Nemačka, a na planetarnoj smotri su bili još 1970, 1994, 1998. i 2018. godine.

Na prošlom Svetskom prvenstvu završili su na dnu grupe teške grupe (Španija, Portugal, Iran), a ne bi bilo iznenađujuće kada bi tako bilo i u Kataru.

Najveći uspeh u istoriji im je osvajanje Afričkog kupa nacija 1976. godine u Etiopiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve