Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 17.05.2022.

15:30

"Beogradsko more" u znaku srpskih trijatlonaca

Sportska oaza srpske prestonice, prelepa Ada Ciganlija spremna je za prvi ispit srpskih trijatlonaca u 2022.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: 11Tri

Sport čeličnih, upornih, nepokolebljivih, atleta sa misijom i vizijom zakoračiće na srpsku scenu i otvoriti takmičarsku godinu 21. maja od 8 časova u okviru 28. Beogradskog 11TRI sprint TRIATLON takmičenja.

Trka koja će na Adi Ciganliji okupiti preko 130 takmičara iz 8 zemalja u formatu 0,75 km plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja je i zvanično Prvenstvo Srbije u triatlonu – sprint distanca u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstvo omladine i sporta.

Olimpijski sport zasijaće u punom sjaju u rajskom kutku Beograda i pružiti pravi užitak svim ljubiteljima brzine, izdržljivosti, snage i adrenalina.

Jedan od najbrže rastućih sportova sveta, od kako se pojavio svojom magijom privlačio je sve veći broj poklonika, kako širom meridijana, tako i na našim prostorima.

"Svih ovih godina takmičari Srbije su napredovali u pogledu rezultata tako da su postignuti uspesi i na međunarodnom planu. Iz godine u godinu radimo na podizanju kako nivoa organizacije, tako i kvaliteta takmičara, jačamo konkurenciju jer samo iz jake konkurencije izlaze najjači. Srpsko udruženje 11Tri i Triatlon savez Beograda intenzivno radi na razvoju ovog sporta u mlađim kategorijama i pripremu naših najboljih takmičara za kako bi se kvalifikovali za Olimpijske igre. Sezona 2022. obuhvatiće tri trke, prva je na 21. maja, Prvenstvo Srbije u sprint disciplini, sledi 12. juna Olimpijski Triatlon, Prvenstvo Srbije na Srebrnom Jezeru. Sezonu zatvaramo 18.septembra trkom godine 11Tri Belgrade, šampionatom Srbije u poludistanci", ističe Darko Savić, predsednik sportskog udruženja 11Tri.

Iako se nalazimo u epicentru ere digitalne revolucije, sport nikada ne izlazi iz mode, naprotiv sve je više potrebe za novim načinom aktivnosti i relaksacije koje sa sobom donosi ovo područje ljudskog života.

"Sport je nužan u današnjem svetu, sport je izlaz iz svega što nas okružuje, sport produžava život i čini ga zdravim i srećnijim. Sport stvara višestruke veze od socijalnih, preko psiholoških, do ekonomskih, podjednaka i višestruka je njegova važnost. Triatlon je savršena oblast sporta koju čini trojstvo - plivanje, biciklizam i trčanje. Ta kompleksnost i višeslojnost triatlona je njegova čar koja ga je lansirala u jedan od najpopularnijih sportova sveta koji iz godine u godine jača i dobija na dimenziji i intenzitetu. Ponsoni smo što smo deo te svetske mape ovog fantastičnog sporta, nastavićemo da radimo na njegovoj potpunoj revoluciji jer on znači zdravlje, a nema ništa značajnije od zdravlja u životu", zaključio je Savić.

Pored takmičara iz Srbije 21. maja 2022. na Adi Ciganliji u okviru Beogradskog 11TRI sprint TRIATLON takmičenja učestvovaće i takmičari iz Makedonije, BIH, Kirgistana, Ukrajine, Nemačke Švajcarske.

Sportski spektakl na Adi i triatlonci čekaju na nas.

Podržimo ih i uživajmo u čarima ovog prelepog sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

15 h

U fokusu

Vidi sve