Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 19.09.2016.

17:50

Brat je važniji od pobede

Alister Braunli mogao je da pobedi u trci na trijatlonu u Meksiku, ali je mu je od trijumfa bio važniji mlađi brat.

Izvor: SM

Autor: SM

Brat je važniji od pobede
Foto: YouTube screenshot

Džonatan Braunli je bio vodeći, imao je otvoren put ka pobedi koja bi mu donela titulu prvaka sveta, ali mu je finišu trke pozlio.

Tada mu je stariji brat Alister, aktuelni olimpijski šampion, pritekao u pomoć i bukvalno ga uneo kroz cilj, čime je propustio svoju šansu da trijumfuje u finalnoj trci Svetskog šampionata u trijatlonu 2016.

Alister, koji se našao u sličnoj situaciji 2010. godine, izjavio da je to bila priprodna i normalna reakcija.

"Ko god da se našao na mom mestu uradio bi isto. Voleo bih da je idiot imao dobar ritam i da je prošao kroz cilj kao prvi. Mogao je samo da džogira dva kilometra i da pobedi. Moraš da se prilagodiš uslovima trke, ja sam koristio vodu, hladio se i sve je bilo ok“, rekao je stariji Braunli.

Zahvaljujući neuspehu Džonija Braunlija u Meksiku, titulu prvaka sveta osvojio je Španac Mario Mola, koji je stigao kao peti, a da je pobedio Britanac, to mu ne bi bilo dovoljno za prvu titulu.

Španska trijatlon federacija podnela je zahtev Međunarodnoj trijatlon uniji (ITU) da suspenduje rezultat mlađeg Braunlija u Meksiku jer je koristio pomoć da završi trku, ali je ITU taj zahtev odbio zbog pravila po kojem sportisti mogu prihvatiti pomoć.

Novi šampon Mola je priznao da je dramatična završnica trke u Kosumelu malo zasenila njegov uspeh.

"Nisam želeo da ovako postanem prvak sveta. Srećom uspeo sam da budem u prvih pet uz Džonijeve probleme. Iskreno, već sam razmišljao da je Alisterova uloga da mu pomogne. Mislio sam, u redu, biću drugi opet, ali ću se bar boriti do kraja. Kada sam čuo da se Džoni ne oseća dobro, rekao sam sebi da moram dati sve što mogu. Voleo bih da je bilo drugačije, ali ovo je trijatlon", rekao je Mola.

Trijatlon se sastoji od tri različite discipline – 1.5km plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanje. Sezona traje od marta do septembra i ima devet trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve