Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 20.01.2023.

13:55

Aleksandar Karakašević završava igračku karijeru

Legendarni srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević najavio je da će okončati igračku karijeru u nacionalnom timu na meču Srbije i Francuske

Izvor: B92

Autor:B92

Aleksandar Karakašević završava igračku karijeru
Foto: Profimedia

Meč između Srbije i Francuske biće odigran, 24. januara u hali "Šumice" u Beogradu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Ovo će biti drugi meč Srbije u kvalifikacijama za SP. Naša selekcija je u prvom meču izgubila od Engleske 3:2 u Kovilovu. Srbija će posle duela sa Francuskom igrati 26. januara u Londonu sa Engleskom.

Karakašević (47) je u karijeri, izmedju ostalih, igrao za Ohsenhauzen, Partizan, Unireu, Pluderhauzen, Crvenu zvezdu, Grencau i Kartagenu.

On je predstavljao našu zemlju na OI 2004, 2008, 2012. i 2016. godine.

"Najviše žalim zbog propuštene prilike u četvrtfinalu dubla sa Slobodanom Grujićem na Olimpijskim igrama u Atini 2004, kao i na ekipnom Evropskom prvenstvu u Beogradu 2007. Što se tiče uspeha, mnogo mi je draga pojedinačna medalja na Evropskom prvenstvu, zatim prvo srpsko zlato kao i zlato u Srbiji 2007. godine. Definitivno završavam sa ligama ovog aprila kada se igra plej-of. Naravno, neću ostaviti stoni tenis, igraću veteranske turnire jer volim ovaj sport, ali što se tiče treninga, završavam",
rekao je Karakašević, između ostalog, za sajt "Stonitenis".

Karakašević je od 2017. godine predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve