Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 28.05.2023.

19:30

Roglič pobednik Điro d'Italije VIDEO

Slovenački biciklista Primož Roglič prvi put u karijeri pobedio je na čuvenoj trci Điro d'Italija, koja je završena poslednjom, 21. etapom voženom kroz Rim.

Izvor: B92

Autor:B92

Roglič pobednik Điro d'Italije VIDEO
Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Vozač Jumbo Visme je do pobede stigao ukupnim vremenom 85 sati, 29 minuta i dve sekunde, što je za 14 sekundi bolje od drugoplasiranog Birtanca Gerajnta Tomasa, i minut i 15 sekundi bolje vreme od Portugalca Žoaa Almeide koji je završio na trećem mestu.

Ovo je najmanji razmak između najboljih na Điru od 19874. godine, kada je Edi Marks za 12 sekundi pobedio Đanbaptistu Barončelija.

Roglič je vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo od Tomasa u jučerašnjoj etapi na hronometar dužine 18,6 kilometara, u kojoj je za 40 sekundi bio bolji od Tomasa. Ovo je bila i jedina etapana pobeda Rogliča na ovogodišnjem Điru.

Pobednik današnje etape bio je Britanac Mark Kevendiš, koji je deonicu dugu 135 kilometara prešao za dva sata, 48 minuta i 26 sekundi, ispred Aleksa Kirša iz Luksemburga i Italijana Filipa Fiorelija.

Srpski biciklista Veljko Stojnić trku je završio na 101. poziciji, sa četiri sata, 26 minuta i 52 sekunde zaostatka za pobednikom.

Ovo je četvrti trijumf Rogliča u velikim trkama, nakon što je osvojio tri titule na španskoj Vuelti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve