Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 17.02.2023.

19:45

Sprema se spektakl: Beograd - Banjaluka

Cilj treće etape biciklističke trke Beograd – Banjaluka biće u Prijedoru, potvrđeno je nakon sastanka Slobodana Javora sa delegacijom trke.

Izvor: SN

Autor: SN

Sprema se spektakl: Beograd - Banjaluka
Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Dobre stvarni ne treba menjati.

Tom parolom vodili su se domaćini i organizatori i ovaj put, a koliko su i jedni i drugi zadovoljni minulim izdanjem govori i to da su pregovori bili samo formalnost.

Ipak, podvučeno je da će svi uložiti maksimalan trud kako bi 21. aprila grad na Sani bio biciklistički centar sveta.

Javor nije krio zadovoljstvo urađenim minule godine, a naglasio je da je spektakl koji su osjetili njegovi sugrađani i on nešto što je prevazišlo sva očekivanja.

"Prošle godine je bilo prelepo, iznad svih očekivanja. Insistirali smo da i ove godine budemo domaćini cilja i vjerujem da će građani Prijedora ponovo uživati. Moram da pohvalim i organizatore trke koji su odradili izvanredan posao. Oni su ozbiljni ljudi, imaju mnogo utakmica u nogama, tako da sam siguran da će ponovo sve biti na najvišem mogućem nivou. Jedva čekamo da karavan stigne u naš grad, a iskreno se nadam da će i ove godine pobednik biti odlučen u poslednjim metrima. Naravno, prvo i osnosvno je da sa aspekta bezbednosti sve bude na najvišem mogućem nivou. Znamo da nije jednostavno karavan sa tolikim vozilima i biciklistima uvesti u uzane gradske ulice, ali ćemo djelovati po receptu i iskustvu od prošle godine i siguran sam, položiti ispit", istakao je Javor.

Trka će ove godine biti održana od 19. do 22. aprila. Direktor Vladimir Kuvalja potvrdio je da prijave za idu odlično i da ponovo na startu očekuje maksimalnih 25 ekipa, odnosno 175 takmičara. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je Prijedor deo karavana i ove godine.

"Sa predstavnicima gradskih vlasti Prijedora imamo izuzetnu saradnju i siguran sam da će to ponovo sjajan događaj. Prošle godine bilo je mnogo publie na cilju i duž gradskih ulica. U najmanju ruku očekujem da će tako biti i ove godine posebno jer su komentari i utisci iz prošlog izdanja bili vrlo pozitivni", rekao je Kuvalja.

Prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine 19. aprila, dan kasnije na programu je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a uskoro će biti poznato mesto starta poslednje etape koja tradicionalno završava u Banjaluci.

U igri su Brčko, Laktaši, ali i Novi Grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

23 h

U fokusu

Vidi sve