Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 24.07.2022.

20:46

Vingegor: Najznačajniji trenutak u mojoj karijeri

Jonas Vingegor, pobednik Tur d'Fransa za 2022. godinu bio je presrećan.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vingegor: Najznačajniji trenutak u mojoj karijeri
Foto: Profimedia

U društvu supruge i ćerkice, kao i članova svog sjajnog tima Jumbo Visme, Danac je proslavio veliki trijumf na najvećoj biciklistikoj trci.

"Ovo je jako velika stvar za mene, osećaj je zaista neverovatan. Srećan sam što je pobeda pripala Danskoj", rekao je Vingegor na ceremoniji dodele trofeja.

Po dolasku na cilj na Jelisejskim poljima je rekao:

"Ovo je najznačajniji trenutak za mene u karijeri. Moj tim je neverovatan, odličan. Nestvarno je, konačno sam osvojio Tur. Ništa više ne može da krene pogrešno, ovde sam sa ćerkom, deluje mi kao da sanjam. ovo je najveća biciklistička trka godina, najveća na kojoj možete da pobedite, uradio sam to, niko više to ne može da mi oduzme", dodao je Vingegor.

Malo ko ga je pre same trke video na tronu, uspeo je sve da iznenadi i da iza sebe ostavi prethodnog pobednika, Tadeja Pogačara.

"Oduvek sam imao osećaj da mogu bar da se borim za pobedu. Stvarno sam počeo da verujem u trijumf na Utakamu. Uvek sam verovao, ali sam tada govorio, nešto mora da krene pogrešno da ne pobedim, to je bilo posle Utakama".

Imao je ogromnu podršku na svim etapama, mnogo je njegovih sunarodnika iz Danske stiglo u Francusku.

"Nestvarno je bilo videti sve to. Tako mnogo Danaca ovde je došlo da me vide u žutoj majici. Zahvalan sam im na tome, hvala svakom Dancu koji je došao ovde i koji je tri nedelje navijao za mene, mnogo mi to znači", dodao je pobednik Tura.

Pitanje je bilo i kako će sve proslaviti?

"U utorak idem za Holandiju. U sredu sam u Kopenhagenu, u četvrtak u svom gradu, a od petka ću nedelju dana provesti na kauču. Naravno da sam mnogo srećan zbog pobede, da želim da slavim, da se opustim, ali posle ovoga, želim još više", zaključio je Vingegor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve