Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 20.07.2022.

18:57

Pogačar pobednik 17. etape, diše za vrat Dancu

Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobednik je 17. etape na Tur d'Fransu, a žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Danac Jonas Vingegor.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Pogačar pobednik 17. etape, diše za vrat Dancu
Foto: Profimedia

Dvostruki uzastopni šampion Tura Pogačar je etapu od Sen Godensa do Peragidua, dužine 130 kilometara, prešao za tri sata, 25 minuta i 51 sekund.

On je ostvario treću etapnu pobedu u ovogodišnjoj trci tako što se sprintom odvojio od Vingegora na poslednjem kilometru

Međutim on je posle bonusa koji je dobio kao pobednik etape, nadoknadio samo četiri sekunde zaostatka za Dancem u generalnom plasmanu.

Vingegor je kroz cilj prošao odmah iza Pogačara, dok je treći bio Amerikanac Brendon Meknalti sa 32 sekunde zaostatka za vodećim dvojcem.

Vingegor je prvi u generalnom plasmanu sa 67 sati, 53 minuta i 54 sekunde i blizu je prve pobede na Tur d'Fransu. On je prošle godine bio drugi, iza Pogačara.

Pogačar je drugi sa dva minuta i 18 sekundi zaostatka za Vingegorom, a treći je Britanac Gerejnt Tomas sa četiri minuta i 56 sekundi zaostatka.

Naredna, 18. etapa, poslednja kroz Pirineje, na programu je u četvrtak, od Lurda do Utakama, dužine 143,5 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve