Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 28.06.2022.

08:52

Mark Kavendiš nije izabran u tim za Tur d'Frans

Britanski biciklista Mark Kavendiš neće učestovovati na Tur d'Fransu, pošto ga je njegova ekipa Kvik Step-Alfa Vinil izostavila iz osmočlane postave.

Izvor: B92

Autor:B92

Mark Kavendiš nije izabran u tim za Tur d'Frans
Foto: Profimedia

Kavendiš se nadao da će ući u ekipu nakon što je u nedelju pobedio u drumskoj trci i postao šampion Velike Britanije, kao i u nekoliko trka ove sezone, ali je umesto njega izabran holandski sprineter Fabio Jakobsen, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Takođe, u ekipi nije ni svetski drumski šampion Žilijan Alafilip, pošto se oporavlja od povreda zadobijenih tokom trke u aprilu.

Kavendiš je na prošlogodišnjem Tur d'Fransu pobedio u četiri etape i izjednačio rekord Edija Merksa od 34 etapne pobede u toj čuvenoj trci.

On će biti rezervni vozač na Turu, a ekipa je saopštila da su vozači koji nisu ušli u tim "pokazali profesionalizam" i da su nastavili normalno da treniraju.

Tur d'Frans počinje u petak u Kopenhagenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve