Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 07.06.2022.

08:57

Legendarni biciklista boluje od leukemije

Legendarni 60-godišnji bivši američki biciklista Greg Lemond objavio je da boluje od leukemije, ali da se radi o hroničnom obliku bolesti koji je moguće lečiti.

Izvor: B92

Autor:B92

Legendarni biciklista boluje od leukemije
Foto: Profimedia

Jedini Amerikanac koji je triput slavio na Tur d'Fransu (1986, 1989. i 1990), nakon što su Lensu Armstrongu i Flojdu Lendisu oduzete titule zbog korišćenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, izjavio je da se za posetu lekaru odlučio nakon što je "nekoliko nedelja osećao umor".

"Dijagnostifikovana mi je hronična meloična leukemija. Srećom, radi se o karcinomu koji je moguće lečiti te o tipu leukemije koji nije opasan po život", izjavio je bivši dvostruki svetski drumski prvak na svom službenom portalu.

"Nakon niza pretraga i biopsije koštane srži, prošlog petka sam dobio dijagnozu. Niko ne želi da čuje reč karcinom, ali osećam veliko olakšanje zato što sam saznao zbog čega sam se loše osećao",
zaključio je proslavljeni biciklista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve