Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 03.06.2022.

15:45

Tom Dumolan ide u penziju

Tom Dumolan, nekadašnji pobednik Đira d'Italije, najavio je povlačenje iz biciklizma na kraju 2022. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Tom Dumolan ide u penziju
EPA-EFE/Marcel van Hoorn

Dumolan, nekada jedan od najboljih hronometraša sveta, ima samo 31 godinu, ali njegovo povlačenje iz sporta nije toliko iznenađujuće, s obzirom da je početkom 2021. godine napravio pauzu.

Holanđanin se vratio za Olimpijske igre u Tokiju gde je osvojio srebro u hronometru došavši na cilj sa 61 sekundom zaostatka za prvoplasiranom Primožom Rogličem.

Ove godine imao je solidne rezultate, šesto mesto na Volta Limburg klasiku, ali na Điru je morao da odustane četrnaestoj etapi.

Nakon pauze koju je napravio nije uspeo da pronađe formu koja ga je krasila, nesporno je i dalje vrhunski hronometraš, ali je u poslednjih pet-šest godina bio stalno u konkurenciji za pobedu u generalnom plasmanu – a danas više to tnije.

Najveći uspeh mu je osvajanje Đira d'Italije 2017. godine, dok je 2018. bio u neverovatnoj formi, ali izostale su pobede, pošto je na Điru, a potom i Turu bio drugi u generalnom plasmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve