Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 14.10.2021.

17:45

Navijačica sa Tur d'Fransa osuđena na kaznu zatvora uslovno

Navijačica koja je letos na Tur d'Fransu skrivila jedan od najtežih incidenata u istoriji trke, osuđena je na Sudu u Brestu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navijačica sa Tur d'Fransa osuđena na kaznu zatvora uslovno
Foto: Profimedia/BELGA PHOTO POOL ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Tridesetjednogodišnja žena, čije ima nije objavljeno, kako bi se zaštitio njen identitet, kažnjena je sa četiri meseca zatvora uslovno.

Ona je držeći kartonsku figuru tokom trke, pokušala da privuče pažnju kamere, iskoračivši na stazu, u trenucima kada se peloton približavao.

To je za posledicu imalo stravičnu seriju padova i povreda.

Nemac Toni Martin je naleteo na transparent i potom pao, a potom je usledio pravi domino efekat.

Kao posledica svega, nekoliko biciklista je zbog ozbiljnih povreda i preloma kostiju, odustalo od daljeg takmičenja.

Žena je na sudskom procesu optužena za dovođenje u opasnost ljudskih života i nenamerno izazovanje povreda.

"Posramljena sam zbog svega. Ja sam mirna osoba, sve što se dogodilo je u suprotnosti sa onim što predstavljam", izjavila je na suđenju.

Posle incidenta, dobila je brojne uvredljive komentare na društvenim mrežema, što je, kako je rekla, uticalo na njeno psihičko stanje.

Tužilac koji je predstavljao Asocijaciju biciklista rekao je da se nada da će iz ovog primera i kazne mnogi naučiti koliko je odgovorno biti i navijač kraj staze.

"Publika je ključna za trke, to mora da ostane tako, ali sve se mora raditi uz poštovanje za fizički integritet biciklista. Ovaj slučaj je primer šta može da se dogodi sa ljudima koji žele da privuku pažnju slikanjem i snimanjem videa. Sve mora da se radi razumno što se u ovom slučaju nije dogodilo", poručio je tužilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve