"Đoković bolji od Džordana, Jokić je umetnik"

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković govorio je o šansama srpskih sportista na OI u Parizu.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tema su bili košarkaši Srbije, ali i Novak Đoković i Nikola Jokić.

"Jako sam zadovoljan, imamo još mnogo prilika u individualnim sportovima za još koju kotu. Srbija je u Tokiju bila jedina sa odnosom momaka i devojaka 50-50. Čini se bezazlena, ali je vrlo zančajna informacija kad se malo bolje porazmisli", rekao je Maljković gostujući na RTS-u.

Maljković je naveo da naš tim može da se nosi sa Amerikanaca, ukoliko oni dođu nekompletni.

"Mogu Amerikanci da prete, ne verujem da će doći u kompletnom sastavu. Verujem da će doći Jokić, Micić i Kalinić, nisam razgovarao sa Jokićem. Ako Amerima fali neki igrač, tu smo sa njima"
, istakao je Maljković.

Član "Kuće slavnih" pohvalno je goovrio i o Nikoli Jokiću.

"Ako se negde košarka približava umetnosti, onda je to u dodavanju. Mi imamo velikog umetnika koji sve ostale čini boljima, a kad je teško uzima loptu i daje koš. On je vrlo bitan igrač. Ne treba da se zaboravi ni Micić, koji je bio nekoliko godina najbolji igrač Evrope", naveo je Maljković.

Maljković je govorio i o Novaku Đokoviću, kome je najveći preostali cilj zlato za Srbiju, koje nikako da osvoji.

"Ko god je jednom popio kafu sa mnom zna koliko volim Džordana. Novak Đoković je bolji od Majkla Džordana, najbolji sportista svih vremena. Krenuo je od Kopaonika,trenirao po praznim bazenima kao i Ana Ivanović. Majka mu je imala malu sedvičarnicu, otac jurio, pozajmljivao novac,...Novak je sam napravio sve ovo. Džordan je imao kompanije iza sebe i mnogo mu je bilo lakše. U Tokiju je Novak bio non-stop sa našim sportistima u olimpijskom selu. Bila mu je velika greška što je igrao dubl po japanskom suncu", izjavio je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.