Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 25.05.2023.

14:15

Predsednica Olimpijskog komiteta Francuske podnela ostavku

Predsednica Olimpijskog komiteta Francuske Brižit Enrikes iznenada je podnela ostavku, u jeku priprema za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednica Olimpijskog komiteta Francuske podnela ostavku
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Bivša fudbalska reprezentativka je od juna 2021. godine bila prva žena na čelu Olimpijskog komiteta Francuske. Njen odlazak usledio je nakon perioda intenzivnih sukoba unutar komiteta.

U saopštenju Olimpijskog komiteta Francuske navodi se da je Enrikes na početku sastanka generalne skupštine objavila da se povlači. U saopštenju nisu navedeni razlozi, ali ih je ona objasnila prisutnima.

Njen odlazak je jedan u nizu nedavnih promena funkcionera na čelnim funkcijama sportskih organizacija u Francuskoj, nakon što je Noel Le Grae podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza, a Bernar Laport nije više na čelu Ragbi federacije.

Igre u Parizu počinju 26. jula 2024. godine, a na čelu Olimpijskog komiteta biće generalna sekretarka Astrid Gujar. Ona će nadgledati izborni proces za novog predsednika u roku od tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve