Ministar ispratio sportiste pripadnike MUP-a na SP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ispratio je pripadnike Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova na Svetske policijske i vatrogasne igre.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Igre su na programu u Roterdamu, od 22 do 31. jula 2022. godine, a ministar je istakao uverenje u njihove sposobnosti i spremnost da postignu najbolje rezultate.

Na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju boje Srbije i MUP-a braniće džudista Boško Borenović, rvači Strahinja Despić i Sebastijan Nađ, tekvondistkinja Nadica Božanić, karatistkinja Brankica Negovanović i strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić.

"Pripadnici Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno su se spremali za predstojeće "Svetske policijske i vatrogasne igre", koje su pandan olimpijskim igrama. Boriće se , rame uz rame, sa najrespektabilnijim policijama sveta, vrhunskim profesionalcima a i sportistima osvajačima olimpijskih medalja. Iako učestvuju, po prvi put, na ovom prestižnom takmičenju, uveren sam da će naši pripadnici ostvariti značajne rezultate i predstaviti svoju državu i svoju policiju na najbolji način. Od naših sportista, pripadnika Sportske jedinice očekujem visoke rezultate
", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je podsetio da su država Srbija i MUP, u proteklih godinu i po dana, uložili značajna sredstva u razvoj sporta u policiji.

"Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolje uslove za pripreme i treninge, očekujem da će naši sportisti svoju državu i svoje ministarstvo obradovati visokim rezultatima na policijskim igrama", naglasio je ministar Vulin, rekavši da je kao ministar odbrane formirao sportsku četu čiji su pripadnici na olimpijskim igrama, od devet olimpijskih medalja, osvojili tri i poželeo pripadnicima Sportske jedinice MUP-a mnogo sreće na takmičenju"
.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.