Nova vest
Olimpizam

Utorak, 19.07.2022.

11:13

"Svi moraju da plate porez, klubovi da pokažu koliko poštuju Srbiju"

"Svi moraju da plate porez, pa i sportski klubovi, koji treba što pre da izmire obaveze i pokažu koliko poštuju svoju zemlju", poručio je ministar finansija.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Siniša Mali je rekao Tanjugu da su u toku reprogrami za sportske klubove.

"Veoma otvoreno sam rekao svim gradjanima Srbije koliko duguju sportski klubovi i Partizan i Crvena Zvezda. Čuli ste izjave njihovih čelnika, da će te dugove brzo vratiti", rekao je Mali odovarajući na pitanje dokle se stiglo sa tim.

Podsetio je da je država uvela novi sistem fiskalizacije i elektronskih faktura i istakao da se to upravo i radi zbog suzbijanja sive ekonomije.

"Ako obeveze prema državi treba da ispunimo svi, onda je to obaveza i sportskih klubova i ja očekujem da će oni svoje obaveze u najkraćem mogućem roku i izmiriti. I pokazati koliko poštuju i vole svoju zemlju i koliko doprinose i stabilnosti našeg finansijskog sistema
", naveo je Mali.

Ministarstvo finansija je polovinom juna objavilo podatke da košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan duguju za porez skoro 750 miliona dinara, a fudbalski klubovi Zvezda i Patizan skoro 2,2 milijardi dinara.

Mali je izneo te podatke nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao klubove da izmire svoje dugove državi.

Ministar finansija je rekao da je država u prethodnih deset godina uložila u klubove Crvena Zvezda i Patizan više od 130 miliona evra.

U poslednje dve godine država je ulagala i u manje klubove, po 10 miliona evra svake godine za više od 300 klubova u 17 sportova.

"Nikada više nismo ulagali, da pomognemo sve sportove u Srbiji. Ako budemo imali novca ponovo ćemo uložiti deset miliona evra do kraja godine za te klubove", najavio je ranije ministar Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve