Podignuta srpska zastava u Oranu

Zastava Srbije podignuta je u Mediteranskom selu u alžirskom Oranu, na ceremoniji dobrodošlice učesnicima Mediteranskih igara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Osim sportista koji u trenutku održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, podizanju zastave prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki.

U protokolarnom delu obratio se gradonačelnik Mediteranskog sela Đabir Said Guerni koji je sportistima, trenerima i ostalim učesnicima poželeo dobrodošlicu, uspeh i prijatan boravak u Alžiru, preneo je OKS.

Šefica Misije Srbije Nataša Janković u ime srpskog tima zahvalila je gradonačelniku Mediteranskog sela i poklonila mu je "Ćirilično pismo u ramu" sa motivom iz crkve kralja Milutina iz XIII veka koja se nalazi na Hilandaru.

"Drago mi je da se veliki broj naših sportista okupio na ceremoniji dobrodošlice i da smo svi zajedno slušali himnu naše zemlje. Nadam se ćemo imati prilike da tokom takmičenja na Igrama, još mnogo puta čujemo našu himnu. Hvala gradonačelniku Mediteranskog sela na dobrodošlici i na toplom prijemu", izjavila je Jankovićeva.

Mediteranske igre održavaju se od 25. juna do 6. jula u Alžiru. Učestvuje 3.390 sportista koji se nadmeću u 24 sporta, a Srbiju predstavlja 151 sportista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.