Nova vest
Olimpizam

Utorak, 10.05.2022.

13:30

Ministar sa ambasadorom Južne Koreje o saradnji u oblastima omladine i sporta

Izvor: B92

Autor:B92

Ministar sa ambasadorom Južne Koreje o saradnji u oblastima omladine i sporta
Foto: Tanjug/Jadranka Ilic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i novoimenovani ambasador Republike Koreje u Srbiji Nj. E. Đeung Li sastali su se i tom prilikom razgovarali o formalizaciji saradnje u oblastima omladine i sporta koja bi dodatno ojačala bilateralne odnose dveju zemalja u budućnosti.

Na samom početku ministar Udovičić poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Liju, uz očekivanje da će svojim angažovanjem doprineti da se intezivira saradnja Republike Srbije i Republike Koreje iz nadležnih oblasti Ministarstva omladine i sporta.

Ministar Udovičić i ambasador Li su se tokom konstruktivnog razgovora osvrnuli na Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo za košarkašice koji su održani u Beogradu i na kojima su učestvovali i južnokorejski sportisti.

Ambasador Li je pohvalio izuzetnu organizaciju pomenutih takmičenja i istakao da je Srbija prepoznata u svetu kao zemlja gostopromistva i kao izuzetan organizator najvećih sportskih takmičenja.

Ministar je istakao da su ulaganja u srpski sistem sporta rekordna, da se grade novi kapitalni sportski objekti, da se u našoj zemlji organizuju najprestižnija međunarodna sportska takmičenja i da je Srbija spremna da ugosti sportiste iz celog sveta.

Udovičić je uputio otvoreni poziv južnokorejskim sportistima da se za najveća takmičenja pripremaju u Srbiji, a mlade da posete našu zemlju i da se povežu sa svojim vršnjacima iz Srbije.

Na kraju, sagovornici su izrazili zajedničku rešenost da u narednom periodu iniciraju formalizaciju saradnje kako bi pospešili razmenu znanja i iskustava iz oblasti omladine i sporta između Srbije i Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve