Nova vest
Odbojka

Sreda, 10.05.2023.

15:06

Narančić: Vojvodina je moj klub

Novi trener odbojkaša Vojvodine Marko Narančić izjavio je posle imenovanja da će učiniti sve da opravda poverenje čelnih ljudi i navijača.

Izvor: B92

Autor:B92

Narančić: Vojvodina je moj klub
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Vojvodina je moj klub i daću sve od sebe da opravdam poverenje" ističe Narančić za klupksi sajt i nastavlja: "Prošao sam neki prirodni put, igrao sam u Voši, po završetku karijere uključio sam se u rad sa mladima, najpre u kadetima, a onda i u juniorima".

Ambicije kluba kao što je Vojvodina neće se menjati, biće samo drugačiji put kojim će se ići do cilja. Prvi tim definitivno će se podmladiti, a samim tim i ubrzati "kreiranje budućnosti".

"Sledeće sezone moramo biti strpljivi. Mnogi od njih, a i ja sa njima, prvi put smo u Superligi, pa će nam biti potrebno vreme da se adaptiramo. Očekujem da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, da se svakog meseca vidi pomak, a kada dodje plej-of da pružimo najbolje izdanje. Da bismo ostvarili ciljeve moramo mnogo raditi, biti predani, imati uvek veliku želju i stvoriti dobru timsku atmosferu. Jako je važno da budemo svi kao jedan", istakao je Narančić.

Stručni štab se neće mnogo menjati, osim na poziciji trenera asistenta. Pomoćnik Narančiću biće Siniša Gavrančić.

"Siniša i ja smo zaista dobro saradjivali i izgradili medjusobno poverenje. Najpre sam ja njemu bio pomoćnik u juniorima, dok je ove sezone on meni pomagao. Mnogo će mi značiti i to što je on već bio deo sistema prvog tima, a podsećam da je on kao šef stručnog štaba sa ekipom osvojio triplu krunu i kroz kvalifikacije ušao u Ligu šampiona. Pošto smo svi jedan tim, moram naglasiti i sjajnu saradnju sa direktorima Nikolom Salatićem i DJordjem DJurićem. Imam njihovu podršku i sigurno je da ćemo zajedno rešavati zadatke".

Sledeće nedelje prvi tim vraća se treningu.

"Okupićemo se, upoznati, napravićemo miks prvotimaca i juniora, te ćemo raditi do kraja juna. Posle toga uslediće odmor, a pripreme za novu sezonu počećemo krajem jula, ili početkom avgusta. Uporedo ćemo raditi i na stvaranju tima za novu sezonu. Nećemo žuriti, pristupićemo tome pažljivo. U svakom slučaju, veliki broj mladih dobiće šansu, pa ćemo imati dobar miks onih nešto iskusnijih i mladjih. Poznajem ih skoro sve dobro, sa dosta njih sam radio, čak i sa nekima koji su već u prvom timu. Znam šta mogu od njih da očekujem, pa ćemo se svi lakše se prilagoditi i složiti kockice", kaže Narančić i zaključuje na kraju: "Poverenje je jako bitno, posebno za mlade igrače. Mislim da su oni naša sadašnjost i budućnost. Moramo verovati, jedni drugima, u sebe i u ono što radimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve