Nova vest
Odbojka

Utorak, 18.10.2022.

13:30

Bojana Drča: Pokazale smo da smo vredne zlata

Srpska odbojkašica Bojana Drča kaže da su zasluženo trijumfovale na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Bojana Drča: Pokazale smo da smo vredne zlata
EPA-EFE/Tomasz Wiktor

"Utisci se još sležu, možda još uvek nismo svesne kakav smo uspeh napravile, ali igrati na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj bilo je sjajno, pokazale smo kvalitet i da smo vredne ovog zlata", rekla je Drča.

Drča je proglašena za najboljeg tehničara na turniru i izabrana je u idealni tim šampionata.

"Najvažniji meč na turniru bilo je četvrtfinale protiv Poljske. One su nekako igrale rasterećemo, publika ih je nosila, a opet sa nase strane bio je pritisak, nokaut faza, znali smo da nam to donosi polufinale i borbu za medalje. U petom setu bio je samo fokus da udjemo mirno i razmišljale smo samo o pobedi", rekla je Drča Tanjugu.

Jedna od najiskusnijih u srpskom timu ističe da se sada okreće klupskim obavezama, ali da će uvek biti na raspolagfanju nacionalnom timu.

"Nisam još razgovarala sa selektorom, ali ako budem zdrava i ako sve bude išlo po planu biću tu. Igrati za reprezentaciju je najlepši osećaj" istakla je Drča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve