Nova vest
Odbojka

Sreda, 05.10.2022.

16:25

Preokret: Italija srušila Japan

Odbojkašice Italije pobedile su Japan rezultatom 3:1 u 1. kolu druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Preokret: Italija srušila Japan
Foto: FIVB

Italijanke su se vratile na pobednički kolosek savladavši selekciju Japana bez većih problema, pogotovo u poslednja dva seta.

Prvi set su Italijanke solidno počele i imale prednost od jednog do dva poena, ali seriju nisu mogle da naprave i već sredinom seta ih je to koštalo.

Japanke prave preokret i sa 25:20 dobijaju prvi set, da bi u drugom Italijanke odigrale značajno spretnije i koncentrisanije pa prostora za gubitak seta bilo je sve manje i odmah je došlo do izjednačenja sa 25:20.

Dugi poeni, lepršava igra i kvalitetna odbojka gledala se tokom čitavog susreta, a Italijanke su potom dodale gas i sa 25:14 i 25:15 dobile preostala dva seta i sa 3-1 stigle do novog trijumfa, prvog u drugoj fazi.

Najefikasnija je bila Paola Egonu sa 26 poena, Danezi i Sila postigle su po 13, 12 Boseti i 10 Kirikela. U redovima Japana, 15 poena je imala Enue, 14 Išikava, a 11 Hajaši.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve