Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 29.09.2022.

15:20

Fenomenalna Srbija nadigrala Nemačku

Odbojkašice Srbije upisale su treći trijumf na Svetskom prvenstvu, ovog puta nad Nemačkom ubedljivim rezultatom 3:0 (25:23, 25:22, 25:23).

Izvor: SS

Autor: SS

Fenomenalna Srbija nadigrala Nemačku
Foto: Profimedia

Izabranice Danijelea Santarelija su u Lođu bile mnogo bolje nego pre tri dana u Arnemu protiv Bugarske, te su protiv daleko kvalitetnijeg rivala igrale sjajno u svim segmentima.

Naredni meč igra se već u petak od 13.00 kada će rival biti selekcija Kazahstana, a prva faza šampionata biće završena u subotu utakmicom protiv SAD (19.00).

Nemačka nije odigrala nimalo loš meč, šta više, njihovi srednjaci pravile su velike probleme srpskom timu, pa smo gledali tri neizvesne završnice svakog seta.

U prvom je Nemačka imala konstantnu, ali minimalnu prednost, sve dok u samoj završnici Tijana Bošković nije proradila i osvajala poene smečovima, ali i blokovima.

To je bila njena glavna snaga ovog puta i tako je i završila prvi set za 25:23.

U drugom je ponovo bilo dramatično u finišu, ali je ponovo na krilima njenih poena Srbija došla do tri poena razlike u odsudnom momentu i tako povela sa 2:0.

Treći set je bio nešto drugačiji, utoliko jer je Srbija konstantno vodila i imala čak 11:5 i 20:14, ali je Nemačka uspela da dođe do 20:20.

No, tada ponovo se budi "plava četa" i dolazi do krucijalne razlike kojom Srbija dobija meč maksimalnim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve