Nova vest
Odbojka

Nedelja, 03.07.2022.

14:07

Santareli: Srećan sam zbog pobede nad Japanom

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli rekao je da je srećan zbog pobede u poslednjem meču prve faze Lige nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Santareli: Srećan sam zbog pobede nad Japanom
Foto: Profimedia

On je takođe dodao da naše devojke u četvrtfinalu protiv SAD nemaju šta da izgube.

"Veoma smo srećni zbog rezultata u poslednjem meču u Kalgariju. Želili smo da završimo na ovaj način prvu fazu Lige nacija. Takodje to smo želeli i zbog naših navijača i srpske zajednice ovde, koja nas je tokom celog turnira podržavala", rekao je Santareli, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije pobedile su prošle u noći u Kalgariju selekciju Japana sa 3:1 (22:25, 25:20, 25:19, 25:22), u poslednjem meču prve faze Lige nacija.

Srbija će tako prvi deo Lige nacija završiti na sedmom mestu, a na završnom turniru u Ankari protivnik u četvrtfinalu biće selekcija SAD.

Santareli je rekao da je sedma pozicija u Ligi nacija dobar rezultat, kao i da na fajnal-ejtu nema lakih rivala.

"Protiv SAD nemamo šta da izgubimo, idemo tamo da pokušamo da igramo protiv najboljeg svetskog tima i videćemo šta će biti", dodao je on.

Odbojkašica Maja Aleksić istakla je da je reprezentacija sa osam ostvarenih pobeda napravila dobar rezultat u Ligi nacija.

"Igrali smo dobro, osam pobeda je dobar rezultat, plasirali smo se na fajnal-ejt. SAD neće biti nimalo lak protivnik, ali smo pokazali da možemo da igramo sa njima, iako rezultatski to možda nije tako izgledalo", rekla je Aleksić.

Srbija je na turniru u Kalgariju poražena od SAD sa 0:3 u setovima.

Finalni turnir u Ankari igra se od 13. do 17. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve