Srpske srednjoškolke opet šampionke sveta u odbojci

Na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce u Brazilu (Iguacu) srpske odbojkašice su osvojile zlatnu medalju, dok su odbojkaši bili osmi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SŠSS
Foto: SŠSS

Srbiju su u konkurenciji odbojkašica predstavljale gimnazijalne Gimnazije "Branko Radičević" iz Stare Pazove, kao šampionke naše zemlje.

One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3-1. Inače, ova škola je i pre dve godine osvojila titulu prvaka sveta. Gimnazija iz Stare Pazove je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na dva uzastopna takmičenja.

Pored ženske ekipe učestvovala je i muška ekipa iz Požarevačke gimnazije, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila osmo mesto.

Obe ove ekipe su prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. I u muškoj i ženskoj konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

Pored naših ekipa u Brazilu su se našle i sudije Ivana Barišić i Dragana Plavšić, koje su delegirane od strane Odbojkaškog saveza Srbije.

Foto: SŠSS
Foto: SŠSS

Ivana je bila i glavni sudija na muškom finalu što govori koliko su se dobro pokazale tokom takmičenja. Delegat na SP ispred ISFa bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Dečaci: Požarevačka gimnazija – Uroš Trailović, Nikola Stanojević, Veljko Ristić, Luka Vujović, Dušan Ristić, Aleksa Anđelković, Luka Predić, Jovan Mihajlović, Mateja Predić, Nikola Milošević i Profesor Nikola Mojsilović.

Devojčice: Gimnazija "Branko Radičević" Stara Pazova – Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.