Nova vest
Odbojka

Utorak, 12.10.2021.

07:45

Zvezda nadigrala od šampiona

Odbojkaši Crvene zvezde nastavljaju da "gaze" rivale ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda nadigrala od šampiona
Foto: OK Crvena zvezda

U derbi meču drugogkola Superlige Srbije savladali su aktuelnog šampiona i osvajača Superkupa Vojvodinu 3-0 (25:21, 30:28, 28:26).

Crveno-beli su sjajno otvorili meč, agresivno u napadu, sigurno u odbrani i, utisak je, lako stigli do vođstva 1-0.

U istom ritmu su počeli i drugi set, ali je onda, u samom finišu došlo do manjeg pada što su gosti iz Novog Sada donekle uspeli da kazne tako što su set uveli u neizvesnu završnicu.

Beogradski crveno-beli, međutim, nisu dozvolili rivalu da napravi potpuni preokret. Zaigrali su agresivnije, otvorenije i atraktivnim asom ovaj period igre dobili na razliku.

Treći set je bio, svojevrsni nastavak drugog seta. Vojvodina je povela, Zvezda je sustizala rezultat, a onda sredinom seta prešla u vođstvo.

Gosti iz Novog Sada se nisu predavali, do kraja meča igralo se poen za poen. Zvezda je u samom finišu imala više koncentracije, ali i hrabrosti da u pravom momentu prelomi i zabeleži drugi trijumf u sezoni.

Po završetku susreta Igor Žakić, trener Crvene zvezde bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Velika pobeda ovih momaka, kako onih koji su bili na terenu, tako i onih pored njega. Energija sa naše strane mreže je zaista bila nestvarna. Mislim da smo ispoštovali sve ono što smo se dogovorili, da smo bili izuzetno agresivni na servisu, svesni da će, verovatno, biti malo više servis grešaka i odlučili da tome ne pridajemo previše pažnje. Na kraju je ušlo kad je trebalo, pogotovo u tom drugom setu i uspeli smo da dobijemo veoma bitnu utakmicu"
.

Žakić se potom osvrnuo i na manji pad u igri Zvezde.

"Bilo je pada, definitivno, ali igramo sa šampionom, sa Vojvodinom, ekipom koja zna kako se dobijaju teške utakmice. Pokazali su da se ne predaju do poslednjeg momenta i skidam im kapu za to. Uspeli smo da izdržimo, na neki individualni kvalitet u pojedinim elementima dođemo do drugog seta, potom i do trećeg. Oni su sjajnim blokom i igrom u odbrani uspeli da od 24:21 dođu do egal završnice. Izuzetno mi je drago što nismo dozvolili da nas to poljulja već smo oba seta rešili u našu korist",
zaključio je Zakić

Korektor Nikola Meljanac odigrao je odlično protiv aktuelnog šampiona. Po završetku meča imao je jasnu poruku.

"Ovom utakmicom smo pokazali ko je favorit u Ligi i da su se stvari promenile posle dugo godina"
.

Strateg Vojvodine Slobodan Boškan čestitao je Zvezdi na pobedi, a potom se osvrnuo na tok utakmice.

"Bila je ovo do samog kraja neizvesna utakmica, posebno u drugom i trećem setu. Tek negde od polovine ovih perioda počela je da se naslućuje naša igra, naš kvalitet. Zvezda je odigrala odlično, zasluženo su pobedili. Nama je u ovom meču nedostajao motiv, nismo bili spremni za jednu ovako vrstu tvrde utakmice, protiv ovako raspoloženog protivnika i to se vidi po rezultatu. Bilo je istina, krajem drugog i trećeg seta, koji su završeni na razliku, imali smo priliku da preokrenemo, produžimo meč, ali to nismo uradili. Zvezda je zasluženo pobedila i zaslužuje sve čestitke",
rekao je Boškan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve