Enes Kanter: Da stavim periku i zaigram u WNBA imao bih 60 poena u proseku VIDEO

Nekadašnji NBA košarkaš Enes Kanter veliki je protivnik mešanja transrodnih, biološki muških osoba, u žensku profesionalnu košarkašku ligu u SAD.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Enes Fridom, kako se sada zove, je gostovao u vestima na "Foks" televiziji, kada je izneo svoj stav u vezi sa ovim pitanjem koji je u žiži kada je WNBA u pitanju.

"Dobio sam mnogo poruka podrške. Da li bi to bilo fer? Visok sam preko dva metra, težak oko 120 kilograma. Da odlučim da se identifikujem kao žena, da igram u WNBA, stavim periku i promenim ime u Eniša, da li bi to bilo fer prema ženama koje jure svoj san od kako su bile deca? Gde su ženske aktivistkinje, feministkinje koje moraju da stanu u odbranu? Zanimljivo je da je ovo debata uopšte", istakao je Kanter.

Potom je upitan kako bi izgledali kada bi mu dozvolili da igra.

"Da mi dozvole da igram, u proseku bih imao 60 poena i 30 skokova", rekao je Kanter pre nego što je prekinut potpitanjem voditeljke, koju je zanimalo da li postoji legislativa koja bi mogla da spreči takav scenario:

"Mislim da ne postoji pravilo protiv toga. Da želim da dokažem svoju poentu mogao bih da stavim periku i pozovem nekoliko generalnih menadžera u WNBA i kažem im da me dovedu. Možda bi i trebalo to da uradim."

Kanter je poznat kao jedan od sportista koji se najviše upliće u društvena i politička pitanja, do te mere da je nominovan i za Nobelovu nagradu za mir 2022. godine.

Podsetimo, Kanter u Turskoj važni za državnog neprijatelja, a veliki je pobornik i pokreta "Slobodni Tibet", koji kritikuje Kinu i njene vlasti.

U NBA je igrao od 2011. do 2022. godine gde ga je Hjuston odmah otpustio nakon trejda u kom je došao iz Bostona. Od februara prošle godine je bez tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu