Nova vest
Košarka

Subota, 20.05.2023.

08:57

Embid u Njujork, Harden u Hjuston?

Filadelfija Seventisiksersi prolaze kroz buran period nakon eliminacije u polufinalu Istočne konferencije gde je bolji bio Boston.

Izvor:

Autor:

Embid u Njujork, Harden u Hjuston?
Foto: Profimedia

Time je okončana još jedna etapa tzv. procesa, bez finala konferencija, kamoli onog većeg i značajnijeg ili titule.

Rasformiranje ekipe je počelo od "glave" i to sasvim zaluženo jer je Dok Rivers ponovo poražen u sedmoj utakmici, po 10. put u karijeri što je rekord NBA lige.

Međutim, za osvajača titule 2008. sa Bostonom uvek ima posla, pa su tako za njegove usluge zainteresovani Finiks Sansi.

Tu nije kraj, a sledeći koji je najbliži odlasku je Džejms Harden kojih se poslednjih dana, pa i nedelja, dovodi u vezu sa povratkom u Hjuston Roketse. Najsvežiju informaciju u vezi sa tim slučajem doneo je Kit Pompi.

Novinar "Filadelfija inkvajera" je preneo informaciju da su Roketsi, pre imenovanja Imea Udoke za trenera, postavljali sledeće pitanje potencijalnim kandidatima: "Kako biste se osećali kada biste trenirali Džejmsa Hardena?"

Pompi je potvrdio da interesovanje kod tima iz Teksasa postoji, a vlasnik ekipe Tilman Ferita je veliki Hardenov ljubitelj. Sa druge strane, Hardenova majka i dalje živi tamo, još uvek ima nekoliko poslovnih poduvata u tom gradu, a i zna kako ga tretiraju navijači Hjustona pa je zainteresovanost uzajamna.

Ako ste mislili da je Filadelfijim mukama tu kraj – nije. Daleko od toga. Zapravo vest koja je najviše odjeknula jeste da je aktuelni MVP Džoel Embid na radaru Njujork Niksa.

Tu se stvari malo komplikuju, jer je vest preneo novinar "Njujork Dejli Njuza" Stefan Bondi koji ne spada u red najkredibilnijih NBA novinara. Prema njegovim izvorima, Niksi razmatraju angažovanje Embida od polusezone, a ispadanje File iz plej-ofa je pojačalo uverenje da ga mogu i privoleti u "Medison Skver Garden".

Za sada je siguran samo odlazak Doka Riversa, a da li će se tu i stati pokazaće samo vreme...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve