Nova vest
Košarka

Subota, 18.03.2023.

12:45

"Jokić je MVP, Embid 'umire' u četvrtoj četvrtini" VIDEO

Gilbert Arinas, proslavljeni NBA košarkaš, smatra da bi Nikola Jokić trebalo da osvoji MVP nagradu za sezonu 2022/23.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

U poslednjih sedam dana slika se malo promenila, četiri poraza zaredom Denver Nagetsa, kao i brutalna izdanja Džoela Embida, doneli su nam, posle tri meseca, drugačije stanje u trci za MVP-a-

Na zvaničnom portalu NBA lige, Džoel Embid je sada glavni kandidat za najkorisnijeg košarkaša sezone 2022/23, međutim, mnogi, poput Arinasa, i dalje su stava da bi Jokić morao biti MVP.

"U ovom trenutku Nikola Jokić je MVP, iz razloga što je centar koji radi stvari kakve centri kroz istoriju nikada nisu radili, a to je da beleži tripl-dabl. Uz sve to, Denver je prvi na Zapadu", rekao je Arinas za "SiriusXM NBA Radio".

"To što on radi je veoma, veoma teško za igrača njegove pozicije. Centar koji ima takvu sposobnost dodavanja, a pritom i postiže poene i beleži skokove", dodao je bivši Ol-star.

Arinas je zatim naveo da mu je drugi kandidat Janis Adetokumbo, dok mu je Embid na tek trećem mestu.

"Ove sezone ne vidim ogroman napredak Embida. Mnogo poseda se potroši samo da on šutne. Zato obično u četvrtoj četvrtini 'umire' na terenu, pošto se umori. Ne postoji ništa što bi me navelo da ga stavim na prvo mesto u trci za MVP-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve