Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2023.

13:45

"Zarađujete 70 miliona i odmarate se!? Ne radite u čeličani"

Legendarni Čarls Barkli žestoko je kritikovao sve popularniji trend odmaranja igrača, a posebno najvećih zvezda

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Barkli smatra da deo krivice snosi i glavni komesar Adam Silver te ističe da je vođstvo lige preteralo u rasterećivanju igrača.

"Mislim da se navijači ne ljute ako zarađujete 30, 40, 50 miliona dolara i igrate svaku noć. Ali ne možete zarađivati 30, 40, 50 milijuna dolara i onda propuštati utakmice. To pokazuje manjak poštovanja prema igri i prema navijačima, koji plaćaju svojim teško zarađenim novcem da bi vas gledali", rekao je Barkli u razgovoru sa Stivenom Ej. Smitom.

"Ono što je još luđe je što ćemo nakon novog ugovora o TV pravima imati igrače koji će zarađivati 70 ili 80 miliona godišnje! Navijači će onda reći: 'Čekajte malo, zarađujete 70 milijuna i ne možete igrati košarku tri ili četiri dana nedeljno?'"


"Imaju privatne letove i najbolje lekarske ekipe ikad. Nije da radimo u čeličani. Ljudi rade u čeličanama i poprilično sam siguran da su i oni umorni, ali idu na posao svaki dan",
dodao je Barkli.

Takozvani "load management" je poslednjih godina sve učestaliji u NBA ligi pa ekipe često odmaraju svoje najvažnije igrače kada su na dužoj turneji ili igraju dva meča u dva dana i slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve