Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.02.2023.

00:40

Spektakl bez spektakla: Jokić odmarao, Tejtum dominirao – povrede sklonile Lebrona i Janisa

Tim Janisa Adetokumba pobedio je tim Lebrona Džejmsa rezultatom 184:175 na Ol Staru 2023. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl bez spektakla: Jokić odmarao, Tejtum dominirao – povrede sklonile Lebrona i Janisa
Foto: Profimedia

Ovogodišnji NBA Ol Star vikend se održavao od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitiju u Juti.

Najavljeni spektakl je nekako izostao, glavni akteri meča su delovali više nezainteresovano nego ranije, a i rezultat je bio prilično ubedljiv.

U timu Lebrona Džejmsa je srpski reprezentativac Nikola Jokić meč završio sa 4 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte, dok je Luka Dončić imao 4 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

Istorijsku partiju pružio je Džejson Tejtum i meč završio sa rekordnih 55 poena, pa tako srušio prethodni rekord koji je držao Entoni Dejvis sa 52 poena iz Nju Orleansa.

Sjajan je bio Donovan Mičel sa 40 poena, 26 je imao Dejm Lilard, 13 Lauri Markanen i dvocifren je bio još samo Paskal Sijakam sa 12 postignutih poena.

Najefikasniji u Lebronovom timu bio je Džejlen Braun sa 35 poena, dok su po 32 postigli Kajri Irving i Džoel Embid, a Irving je dodao i 15 asistencija, 18 poena je postigao Tajris Haliburton, 13 Lebron Džejms, a 12 Entoni Edvards.

Janis Adetokumbo je odigrao samo 20 sekundi, pošto je prijavio povredu i nakon zakucavanja za prve poene na meču napravio faul, izašao iz igre i nije se ni vraćao kasnije.

Lebron Džejms je igrao malo više, bio je na parketu celo prvo poluvreme i čak uhvatio jedno atraktivno alej-up zakucavanje za asistenciju Nikole Jokića, ali je i on prijavio povredu i za drugo poluvreme se nije ni skidao.

Bio je tu da se pozdravi sa ćerkama pokojnog Kobija Brajanta, a i da mu velikani NBA lige odaju počast za nedavno oboreni rekord Karima Abdula Džabara za najviše poena u istoriji košarke.

Odbrane retko kada bude na ovom meču, ali večeras je to posebno isticano jer su igrači maltene konstantno stajali u mestu i posmatrali one koji su bili raspoloženi da poentiraju.

U timu Lebrona je to najčešće radio Kajri Irving, dok su na drugoj strani prvo Markanen, a onda i Tejtum i Mičel bili ti košarkaši zaduženi za poentiranje.

Posebno su Tejtum i Mičel preuzeli odgovornost u trećoj četvrtini i zajedno ubacili preko 20 poena za 6 minuta košarke, pa je Majk Meloun morao a reaguje tajm-autom jer su se odvojili na dvocifrenu razliku.

Nisu bili momci u plavom previše zainteresovani da jure tu prednost koju su stekli ovi u žutim dresovima, pa je Janisovom timu u poslednjoj četvrtini trebalo manje vremena da dođe do pobede, jer se igralo do 182, odnosno 24 više od tima koji je u prednosti.

Ponovo su Lilard i Tejtum bili sjajni, ali se pojavio i Haliburton sa druge strane i malo začinio ovu utakmicu.

Ipak, Tejtum je vodio glavnu reč i oborivši rekord postao MVP ovog susreta, a poslednji koš na meču bila je trojka Dejma Lilarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve