Nova vest
Košarka

Subota, 04.02.2023.

12:45

"Tresla se gora, rodio se miš" – Bruklin se raspada posle šampionskih snova

Bruklin Netsi će uskoro ostati bez Kajrija Irvinga, pa je neizvesno šta će raditi u budućnosti.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bruklin Netsi su postali veoma moćna franšiza kada su u jednom danu doveli Kevina Durenta i Kajrija Irvinga i tandem je izazvao mnogo bure u javnosti.

Sve je doseglo potpuno novi nivo kada je Džejms Harden doveden iz Hjuston Roketsa, ali...

Kako naš narod kaže – "Tresla se gora, rodio se miš" i moćni trio nazvan "Scary Hours" raspao se za oko godinu dana pošto su u 13 meseci sva trojica tražila da budu trejdovana.

Prvi je potez povukao Džejms Harden koji je napustio Njujork i otišao u Filadelfija Seventisikserse u zamenu za Bena Simonsa, dok je Kevin Durent zatražio trejd pa povukao zahtev i ostao deo tima.

Sada je Kajri Irving taj koji traži da ide i čini se da on svoju odluku neće promeniti.

Daleko od toga da je Bruklin loša ekipa i bez Irvinga i da nemaju šansu da ovim trejdom poprave stvari u ekipi. Trenutno su na 4. mestu na Istoku sa skorom 31 pobede i 20 poraza što je daleko od nezavidne situacije.

Raspad se definitivno odnosi na igrački trio glavnih zvezda Irvinga, Durenta i Hardena, odnosno Bena Simonsa u trenutnoj situaciji, a setimo se i da je glavni trener Stiv Neš platio ceh otkazom.

Žak Von je tako postao stručnjak Netsa, a srpski trener Igor Kokoškov ostao na klupi kao jedan od asistenata.

Ko zna, možda ova situacija i bude pozitivna po Netse...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve