Nova vest
Košarka

Utorak, 17.01.2023.

02:00

Vučević u odabranom društvu – Dončić i Jokić predvode eks-Ju

Nikola Vučević postao je peti košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije po broju postignutih poena u jednoj NBA utakmici.

Izvor: B92

Autor:B92

Vučević u odabranom društvu – Dončić i Jokić predvode eks-Ju
Foto: Profimedia

As Čikago Bulsa je po drugi put ubacio 43 poena i time dao svoj doprinos fenomenalnim sezonama koje imaju zvezde sa prostora bivše Jugoslavije.

Apsolutni rekorder po broju koševa i kada je u pitanju bivša Jugoslavija, ali i Evropa, je Slovenac Luka Dončić koji je u decembru prošle godine ubacio 60.

Iza njega je dvostruki uzastopni MVP, centar Srbije Nikola Jokić kome je rekord 50 poena.

Njih dvojicu slede dvojica Hrvata – Bojan Bogdanović, sada krilo Detroita, koji je u dresu Jute ubacio 48 poena, te legendarni Dražen Petrović sa 44 poena još pre skoro 30 godina, u vreme kada su takvi učinci bili znatno ređi nego danas.

Vučevića prati Peđa Stojaković sa 42 poena, Goranu Dragiću je maksimum bio 40, a po 36 poena su upisivali Dino Rađa i Nikola Mirotić.

Na 35 se zaustavio Bogdan Bogdanović, po 34 su imali Nikola Peković, Vlade Divac, Beno Udrih, Mirza Teletović, Nemanja Bjelica i Toni Kukoč.

Do 33 je stigao i Gordan Giriček kao i Jusuf Nurkić, 32 poena je rekord Darija Šarića isto toliko je postigao i Ivica Zubac, 31 je upisao Boban Marjanović, a po 30 su postizali Predrag Danilović u Vladimir Radmanović.

Nenad Krstić je imao 29, kao i Boštjan Nahbar, rekord Maria Hezonje dok je igrao u NBA ligi je 28 poena, Primož Brezec 27, a 26 poena su ubacivali i Žarko Čabarkapa, Predrag Drobnjak, Žan Tabak.

Istakli su se i Saša Pavlović, Darko Miličić, Saša Vujačić i Marko Jarić sa 25 poena...

Željku Rebrači i Rašu Nesteroviću je rekord 24 poena, Draganu Benderu i Antu Žižiću 23, a 22 poena su postizali Roko Leni Ukić i Pero Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu