Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.01.2023.

00:00

Veče za pamćenje Nikole Vučevića!

Košarkaši Čikaga pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 132:118.

Izvor:

Autor:

Veče za pamćenje Nikole Vučevića!
Foto: Profimedia

Tako su Bulsi prekinuli kod kuće niz od tri uzastiopna poraza i to protiv aktuelnog šampiona, koji ne igra najbolje u poslednje vreme.

Čikago je od starta poveo i već sredinom prve deonice poveo sa 17 razlike na konto velikog broja izgubljenih lopti protivnika. Međutim, to je premala prednost protiv tako napadački potentnog protivnika.

Voriorsi su preokrenuli pred poluvrerme i imali omanju prednost u trećoj deonici, ali su na kraju Čikago Bulsa u novom naletu prelomili meč. Većim delom poslednje deonice su imali dvocifrenu prednost i pored sporadičnih oscilacija uspeli da slave na krilima Nikole Vučevića.

Crnogorski centar je odigrao jedan od najboljih mečeva u NBA karijeri i zasigurno najbolji u dresu Čikaga.

Za 39 minuta na parketu postigao je 43 poena, čime je izjednačio rekord karijere koji je postavio dok je nastupao za Orlando u meču protiv baš Bulsa. Od toga, čak 41 poen je postigao iz igre na 18/31 šuta iz igre.

Vučević se nije tu zaustavio, pa je pored toga imao i 13 skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte uz samo jednu izgubljenu.

Pratili su ga Zek Lavin sa 27 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Aleks Karuso imao 12 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Protivnik jeste imao 20+ trojki, ali isto toliko i izgubljenih lopti. Jedno je drugo potrlo, a Voriorsi su zbog toga upisali četvrti poraz u pet mečeva.

Klej Tompson je bio najefikasniji sa 26 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Stef Kari imao 20 poena, 10 asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

Voriorsi su trenutno osmi na Zapadu sa 21 pobedom i 22 poraza, dok je Čikago 10. na Istoku sa 20 pobeda i 24 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve