Nova vest
Košarka

Subota, 03.12.2022.

20:45

Dalas "izrešetao" Njujork – 30 poena Dončića i koš sa pola terena VIDEO

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Njujork Nikse rezultatom 121:100 u subotu uveče.

Izvor: SN

Autor: SN

Dalas
Foto: Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthews

Takozvani "Evropski termin" doneo nam je interesantan okršaj u Medison Skver Gardenu gde su Dalas Maveriksi ubedljivo savladali Njujork Nikse.

Nemojte da vas rezultat zavara, Njujork Niksi su vodili tokom čitavog prvog poluvremena i u prvoj polovini treće četvrtine, a onda kreće rapsodija.

Ni 15 poena prednosti nije Niksima bilo dovoljno, jer je Tom Tibodo uspeo da dozvoli da igrači to ispuste i od tog momenta više nije bilo povratka.

Šest vezanih trojki za prvo vođstvo Maveriksa još od prve četvrtine i tada je na semaforu pisalo 71:68 u korist Dalasa, a ruka Tima Hardaveja Džuniora se "zapalila".

On je samo u ovoj deonici imao 17 poena i čak pet pogođenih trojki! Rekord je 9, a postavio ga je Klej Tompson, dok je verovali ili ne 8 trojki u jednoj četvrtini ubacio Keli Ubre Džunior.

Serijom 25:3 su Dalas Maveriksi ne samo rešili pitanje pobednika već i razmontirali ekipu Njujork Niksa, a Medison Skver Garden to nije oprostio i "častio" Tibodoa i igrače salvom zvižduka i uvreda.

Na kraju je Dalas slavio rezultatom 121:100 uz čak 24 pogođene trojke, od čega je 15 došlo u drugom poluvremenu!

Sa 30 poena je najefikasniji bio Luka Dončić, uz to je imao i 8 skokova i 7 asistencija, 28 poena i 7 skokova je bio učinak Tima Hardaveja Džuniora, Spenser Dinvidi je imao 17 uz po 9 skokova i asistencija, 13 je ubacio Kleber, a 10 Bulok.

U redovima Njujork Niksa, 24 poena je postigao Rendl, 23 uz 5 skokova Imanuel Kvikli, samo 13 poena je ubacio Branson, a toliko je imao i Ar Džej Beret uz 6 skokova i 3 asistencije.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve