Nova vest
Košarka

Utorak, 22.11.2022.

13:07

Adebajo: Ako Jović bude slušao, samo nebo mu je granica

Nikola Jović u poslednje vreme ima sve veću minutažu u ekipi Majamija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Adebajo: Ako Jović bude slušao, samo nebo mu je granica
Foto: Profimedia

Prošle noći franšiza sa Floride poražena je na gostovanju Minesoti (105:101), a Jović je za 23 minuta postigao četiri poena.

To ipak ne treba da brine jer je trener Erik Spolstra najavio da će srpskom košarkašu davati sve više prilika između ostalog i zato što je na to prinuđen.

Završena je serija Majamija od četiri meča na strani, uz četiri poraza, tako da je evidentno da tim ima mnogo problema.

Uz svega desetak igrača na raspolaganju, Spolstra nije mogao da se nada boljem ishodu, ali sve više je onih koji veruju da bi Bam Adebajo i Nikola Jović mogli da daju značajan zajednički doprinos.

"Jović je pokazao da može da popuni prazninu, odlično vidi razvoj stvari na terenu. Uz dvojicu velikih igrača koji su versatilni, on čini našu ofanzivu boljom", kaže Bam Adebajo.

Njih dvojica su prvi put zajedno bili na terenu u meču sa Klivlendom.

"Jović je mlad, to nam je bio prvi put da smo igrali zajedno. Kako vreme bude išlo, bićemo bolji, shvatićemo kako da igramo bolje", dodao je Adebajo.

Jovića su pred meč sa Minesotom pitali kako bi mogao da više doprinese u igri sa Adebajom.

"Pre svega dodavanjima. Kada je Bam pod košem, a ja sam taj koji skenira situaciju, tim kratkim pasovima mogu da mu pomognem da postiže te lake poene", kaže Jović.

Kajl Lauri ima drugu ideju.

"Nikola mora da ostane na krilima. Bam mora da bude naš glavni dodavač. Nikola može da šutira. Bam je naš adut, najbolji je u ulazima pod koš, kada prolazi i polaže loptu. Barem ja to tako vidimo. Ipak, moramo da pronađemo prostora. Bilo je situacija kada Jović preseče iz ugla. Govorio sam mu, 'ostani u uglu, široko, i bićeš uskoro otvoren za šut'. Bam i ja ćemo ih odvući nekoliko i tako stvoriti poziciju za šut", poručio je Lauri.

Adebajo je dodao da veruje da će srpski košarkaš iz meča u meč biti sve bolji.

"Samim tim što će biti u startnoj postavi, dobro je. Posle svih tih priča sa njim, imam osećaj da ima dobar osećaj za igru kada sam ja sa njim na terenu. Počeće da shvata kada je potrebno da ukršta, a kada ne. Klinac može da igra, ne sumnjam u to. Moramo da komuniciramo više sa njim. To je sledeći korak. Ako sve bude u redu, samo nebo mu je granica", zaključio je košarkaš Majamija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve